-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 05

Rezervuota vieta – nemokama

Dažnam vilniečiui kyla klausimas, ar reikia mokėti už automobilio stovėjimą rezervuotoje vietoje, rezervacijos laikui pasibaigus. Vilniaus savivaldybės teigimu, tokiu atveju už stovėjimą mokėti nereikia ir miestiečiams atsiranda proga statyti mašinas nemokamai.
Pasibaigus rezervacijos laikui, automobilius rezervuotose vietose vilniečiai gali statyti nemokamai.
Pasibaigus rezervacijos laikui, automobilius rezervuotose vietose vilniečiai gali statyti nemokamai. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Sostinėje kai kuriose mokamose automobilių stovėjimo zonose yra įmonių rezervuotų vietų. Dažniausiai jos rezervuotos numatytam laikotarpiui, o šiam laikui pasibaigus, vairuotojas, pastatęs automobilį į rezervuotą vietą, neturi mokėti už stovėjimą.

„Savivaldybė tokią sistemą toleruoja todėl, kad visi būtų patenkinti“, – sakė Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Henrikas Mackela.

Anot jo, taip dieną patenkinami įmonių poreikiai, o vakare – gyventojų, kurie, grįžę namo, turi kur pasistatyti automobilius.

„Juk negalime palikti visame mieste vien tik mokamų vietų“, – sakė H.Mackela.

Anot jo, apmokestinti rezervuotas vietas, pasibaigus rezervacijos laikui, trukdo ženklų gausa mieste.
„Jau ir taip mieste per daug kelio ženklų, jie per tankiai sustatyti ir Susisiekimo ministerija mus šukuoja, kad žmonėms per sunku susigaudyti“, – sakė H.Mackela.

„Būtų labai sunku pažymėti ženklais, kad pasibaigus rezervacijos laikui, vieta yra mokama“, – antrino Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato kelių patrulių rinktinė vadas Marius Putrimas.
M.Putrimas tikino, kad policijos patruliai laikosi savivaldybės nustatytos tvarkos, todėl vairuotojai gali nesibaiminti būti jų nubausti. Anot jo, rezervacijos laikui pasibaigus, automobilius galima statyti į rezervuotas vietas ir tada, jei visos kitos aplink esančios stovėjimo vietos mokamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius