Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 19 /10:34

Rima Baškienė nesidomėjo, kaip Gretos Kildišienės mama įstengė nuomotis „Range Rover“: „Gal tai jos gyvenimo svajonė?“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė sako, kad automobilio „Range Rover“ išperkamosios nuomos sutartis, sudaryta tarp partijos vadovui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ ir Seimo narės Gretos Kilkišienės motinos Vladislavos Mikalauskienės, turi būti paviešinta, kad būtų „pašalinta įtampa“.
Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis
Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad tai neturėtų būti jau paslaptimi, nes reikia pašalinti įtampą nuo visuomenės ir leisti visiems pamatyti, kad tikrai nieko nusikalstamo šitoje veikloje nėra, kad buvo sutartys, kad buvo bankiniai pavedimai“, – teigė Seimo vicepirmininkė.

Pasak jos, R.Karbauskis šią sutartį trečiadienį pateikė to pageidavusiems Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariams.

„Parodė todėl, kad mes, kaip kolegos, paprašėme. Jis teigė, aišku, aš tikiu R.Karbauskiu, juo pasitikiu, ir tai, ką jis sako, aš tikrai žinau, kad jis sako tiesą, bet tiesiog jis pats sako, kad abejonių pašalinimui štai yra sutartys ir jas galite pamatyti. Sutartis matė ir Seimo pirmininkas, ir premjeras, ir aš mačiau“, – sakė R.Baškienė.

Galbūt žmogus turėjo palikimą, gal jis buvo susitaupęs pinigų. Aš nekėliau šito klausimo pati sau ir man tai nebuvo svarbu. Tai žmogaus apsisprendimas. Gal jos svajonė visą gyvenimą buvo tokia? – klausė R.Baškienė.

Kurie frakcijos nariai panoro pamatyti sutartį ir R.Karbauskio pareikalavo ją parodyti, R.Baškienė sakė nežinanti.

Seimo vicepirmininkė sutartį sakė apžiūrėjusi viena susitikusi su R.Karbauskiu.

R.Baškienės teigimu, iš sutarties matyti, kad V.Mikalauskienė įsipareigojo už automobilio nuomą kas mėnesį mokėti po 1000 eurų ir šį įsipareigojimą vykdė bankiniais pavedimais. Ant sutarties, pasak Seimo narės, yra antspaudai ir parašai.

Seimo narė sako įdėmiai sutarties neskaičiusi, todėl nepamačiusi, per kiek metų V.Mikalauskienė turėjo „Range Rover“ išpirkti ir ar jai bus taikomos nuobaudos už sprendimą sutartį nutraukti anksčiau laiko.

„Aš neskaičiau pačios sutarties. Man tai nebuvo svarbu tos detalės. Man buvo svarbu, ar yra pati sutartis ir kaip apmokama. Kad tai apmokama bankiniu pavedimu, pašalino bet kokias abejones ir interpretacijas, kurios galėjo kilti“, – sakė parlamentarė.

Sugertuku tapti R.Baškienė nutarė pati?

Klausiama, kodėl apie sutarties turinį prakalbo ji, o ne skandalą sukėlę R.Karbauskis ir G.Kildišienė, R.Baškienė išsisukinėjo. Ji dėkojo R.Karbauskiui už parodytą sutartį ir pareiškė jos detales paviešinti nutarusi pati.

„Aš tiesiog pati pasakiau tai norėdama, kad kiek įmanoma greičiau pasibaigtų tie kalbėjimai apie tą patį, nes mes Seime ir visumoje šiame gyvenime turime nuostabių temų – ir dvasingumo, ir įstatymų leidyboje“, – atrišo liežuvį R.Baškienė.

„Kodėl kalbate jūs, o ne R.Karbauskis, G.Kildišienė?“ – klausė žurnalistai.

„Galbūt aš paskubėjau. Nežinau, negaliu atsakyti. Aš tiesiog buvau tas žmogus, kuri pamačiau, pasidžiaugiau ir, va, pasakiau. Kiekvieno žmogaus apsisprendimas. Tikrai nesiimu vertinti“, – gynėsi parlamentarė.

Ji pareiškė besivilianti, kad gyvenimas ir geri darbai, kuriuos esą daro R.Karbauskis ir G.Kildišienė, po tam tikro laiko leis rinkėjams pamiršti šį skandalą, o kitiems Seimo nariams taps gera pamoka.

R.Baškienė tikino nepastebėjusi jokių ypatingų santykių tarp R.Karbauskio ir G.Kildišienės.

„O ką reiktų matyti? Meilę? Aš labai visus irgi myliu“, – sakė R.Baškienė.

Sumeluota biografija nesvarbi

R.Baškienė atlaidžiai pasisakė ir dėl G.Kildišienės neteisingai nurodytos informacijos Vyriausiajai rinkimų komisijai ir Seimui pateiktose biografijose.

Pasak jos, tai tebuvo klaidos.

„Iš tikrųjų aš į ją žvelgiu kaip į žmogų, neskaitydama to, kas parašyta. Seime yra daug Seimo narių, kurie neturi aukštojo išsilavinimo. Yra vienas kitas, bet jų kompetencija šiandien, matant, kaip jie puikiai veikia, tikrai nevertintina ir nesakoma, kad štai kažkas neturėjo diplomo“, – teigė R.Baškienė.

Anot jos, ir rinkėjų G.Kildišienė neapgavo pateikdama klaidingą biografiją, nes jie esą mažiau žiūrėjo ir skaitė biografiją, o daugiau kalbėjosi su žmogumi.

Finansinės mamos galimybės nedomino

R.Baškienė aiškino, kad jai nebuvo įdomu paklausti, kaip darželio auklėtoja dirbusi V.Mikalauskienė įstengė nuomotis nepigią transporto priemonę. Seimo narė svarstė, kad moteris galbūt turėjo santaupų ar gavo palikimą.

„Kas gali paneigti, kad tai buvo kiti finansavimo šaltiniai? Galbūt žmogus turėjo palikimą, gal jis buvo susitaupęs pinigų. Aš nekėliau šito klausimo pati sau ir man tai nebuvo svarbu. Man buvo svarbu, ar buvo sutartis ir ar buvo mokama bankiniais pavedimais. Tai žmogaus apsisprendimas. Gal jos svajonė visą gyvenimą buvo tokia? Man sunku atsakyti“, – teigė ji.

Paskui ji dar svarstė, kad gal G.Kildišienės mama pardavė butą.

„Sunku spręsti ir, ko gero, čia nei mano, nei jūsų neturėtų būti dėmesiu, iš kur žmogus turi pinigų. Jeigu is juos turi, reiškia, jis juos deklaruoja“, – kalbėjo R.Baškienė.

Vis dėlto Seimo pirmininko pavaduotoja sakė, kad pati sau tokio automobilio nuomoti negalėtų leisti ir net nenorėtų.

„Ne, aš net nenorėčiau, man tokia mašina per didelė. Aš važinėjau beveik 20 metų senumo “Audi A4„, dabar jau pakeičiau ir lizingo būdu turiu “VW Passat„, jis puikiai rieda, 250 km sėkmingai vairuoju pati“, – teigė R.Baškienė.

Už automobilio nuomą ji moka 337 eurus per mėnesį.

Ji negalėjo paaiškinti, kodėl „Agrokoncerno“ nuomojamais automobiliais važinėjo tik R.Karbauskis, kol nenusipirko naujos mašinos, ir G.Kildišienė, bet ne visi kiti „valstiečių“ frakcijos nariai.

„Tiesiog man nepasisekė“, – juokavo Seimo vicepirmininkė.

G.Kildišienė šią savaitę pranešė, kad jos artimieji nusprendė automobilio iš „Agrokoncerno“ nebenuomoti.

Savaitgalį R.Karbauskis patvirtino, kad G.Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone.

Anksčiau žurnalistų prašomas paviešinti sutartį dėl automobilio nuomos R.Karbauskis tikino negalintis to padaryti, nes sutartis sudaryta su privačiu asmeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius