Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 10 25

Rimantas Jonas Dagys KT išaiškinimą dėl šeimos sampratos lygina su Lenino raštais

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas, konservatorius Rimantas Jonas Dagys nemato didelio skirtumo tarp Lietuvos Konstitucinio teismo (KT) išaiškinimo apie šeimą ir Komunistų partijos propaguotos šeimos sampratos.
R.Dagys
R.Dagys / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Seime antradienį surengtoje spaudos konferencijoje R.J.Dagys citavo Vladimiro Lenino raštuose XX a. pradžioje išdėstytas mintis apie santuoką kaip atgyveną ir teigė, kad jo mintys ne ką tesiskiria Lietuvos KT nurodymo, kad šeima – tai nebūtinai susituokę žmonės.

„Dažnai naujas požiūris į šeimą yra pateikiamas kaip kažkas istoriškai labai naujo, originalaus, šviesaus ir lyg iki tol nieko panašaus nebuvo, bet aš kai ką norėčiau priminti. Klausimas tikrai yra senas. Dar komunistai savo partijos manifeste rašė, kad „buržuazijos tauškalai apie šeimą ir auklėjimą, apie švelnius tėvų ir vaikų santykius kelia tuo didesnį pasišlykštėjimą“, – citavo Komunistų partijos manifestą konservatorius.

„Kai kurie žodžiai, patinka ar nepatinka mūsų Konstitucinio teismo teisėjams, man labai girdėti ir labai panašūs į tai, ką mes skaitėme KT išaiškinime“, – pridūrė jis.

R.J.Dagys priminė, kad V.Leninas 1911 metais siekdamas sumenkinti šeimos vertę siūlė panaikinti visus su seksualumu susijusius draudimus ir vietoj šeimų sukurti komunas.
  
„Netgi vienalytės meilės draudimą reikia panaikinti“, – citavo V.Lenino raštus R.J.Dagys ir teigė, kad „kažkas panašaus Europos Sąjungoje“ panašiai vyksta“ dabar.

Tačiau santuokos eliminavimas, primena R.J.Dagys, Rusijai baigėsi nekaip – 1924 metais „didžiulė sifilio banga užliejo bolševikinę Rusiją“.

Ši R.J.Dagio spaudos konferencija buvo surengta prieš antradienį Seime vyksiančią mokslinę diskusiją apie šeimos sampratą. Diskusijos visuomenėje šia tema įsisiautėjo, kai KT išaiškino, kad šeima turi būti laikomi nebūtinai susituokę asmenys. Ir nors KT teisėjai bando tvirtinti, kad tokiais sutuoktiniams prilyginamais partneriais laikytini tik skirtingų lyčių asmenys, kiti teisininkai tam prieštarauja.

Seimo narė socialdemokratė Aušrinė Marija Pavilionienė remdamasi KT išaiškinimu jau yra įregistravusi įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinama ir homoseksualų partnerystė. Tam besipriešinančių daugiau nei 90 Seimo narių susibūrė į grupę „Už tradicinę šeimą“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius