2014 09 18

Rimantas Šadžius: pensijos bus didinamos kitais metais

Pensijos bus didinamos kitais metais, parlamentarams pakartojo finansų ministras Rimantas Šadžius. Jis pabrėžė, kad pensijų kėlimas nebus susijęs su apvalinimu dėl euro įvedimo.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėl pensijų didinimo kitais metais diskusijos tęsiasi – ir dėl sumos, ir dėl termino nuo kada. Klausimas nėra išspręstas. Bet yra bendras koalicijos (valdančiųjų – BNS) apsisprendimas, kad kitais metais pensijų didinimas, ne apvalinimas, o didinimas turėtų būti atliktas“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė ministras.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad siekiant suapvalinti išmokas eurais, nuo 2015 metų pradžios siūloma kiek padidinti bazinę pensiją ir draudžiamąsias pajamas, kurios lemia daugelio socialinio draudimo išmokų dydį.

Vyriausybei pritarus, bazinė pensija nuo sausio 1-osios būtų 105 eurai (362,54 lito), o einamųjų metų draudžiamosios pajamos – 431 euras (1488,16 lito) – atitinkamai 2,54 ir 0,16 lito daugiau nei šiuo metu.

Skaičiuojama, kad dėl tokio padidinimo vidutinė senatvės pensija kitąmet padidėtų 3,43 lito iki 865,02 lito (250,53 euro).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius