Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 10

Rimantui Remeikai bus išrašyta sąskaita už paslaptingai dingusias Gedimino prospekto trinkeles

Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika pirmadienį žiniasklaidai teigė, jog geranoriškai norėjo sumokėti už jo šeimos sodyboje išklotas, kaip įtariama, senąsias Gedimino prospekto grindinio trinkeles, tačiau Vilniaus miesto savivaldybėje negavo informacijos, kaip tai galėtų padaryti. Tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybės atsakingi specialistai nebuvo sulaukę Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio skambučio, rašoma pranešime spaudai.
Gedimino prospekto trinkelės
Gedimino prospekto trinkelės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai patys paskambino R.Remeikai. Nuspręsta, kad sąskaita už Gedimino prospekto grindinio trinkeles bus išrašyta ketvirtadienį, kai kanclerio sodyboje apsilankys tyrimą dėl trinkelių atliekantys policijos pareigūnai. Jie turi patvirtinti, ar R.Remeikos sodyboje tikrai išklotos senojo Gedimino prospekto grindinio trinkelės ir išmatuoti, kiek kvadratinių metrų jų panaudota.

Nustatyta suma už vieną kvadratinį metrą trinkelių – 130 litų (be PVM).

Savivaldybė primena, kad visiems, kurie, galbūt, Gedimino prospekto trinkeles įsigijo neteisėtai ir neturi dokumentų, įrodančių įsigijimo teisėtumą, siūloma atsiskaityti su miestu. Jiems, atvykus į savivaldybę, bus išrašyta sąskaita faktūra pagal turimą trinkelių faktinį kiekį.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas balandžio viduryje viešai kreipėsi į vilniečius ir kitus Lietuvos gyventojus prašydamas informuoti apie pastebėtus Gedimino prospekto senųjų raudono granito ir juodo bazalto panaudojimo atvejus, nes savivaldybės apskaitoje nebuvo informacijos apie 9 tūkst. kvadratinių metrų raudonojo granito ir juodojo bazalto trinkelių, kurios buvo išvežtos 2007-2009 metais.

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad šiuo metu tiriami bent keturi galimai neteisėti Gedimino prospekto trinkelių panaudojimo atvejai. Atsiskaičius už trinkeles, miestas nesikreiptų į jokias teisėsaugos institucijas, o pradėti tyrimai būtų nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius