-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

Rinkimų laikotarpiui į Afganistano Goro provinciją atvyko italų karių pastiprinimas

Ketvirtadienį į Afganistano Goro provinciją atvyko maždaug 100 Italijos kontingento karių, kurie sustiprins Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) pajėgumus prieš artėjančius šalies prezidento ir vietos tarybų rinkimus.
Italų kariai atvyksta į lietuvių stovyklą
Italų kariai atvyksta į lietuvių stovyklą / KAM/kpt. Mariaus Varnos nuotr.
KAM/kpt. Mariaus Varnos nuotr./Italų kariai atvyksta į lietuvių stovyklą
KAM/kpt. Mariaus Varnos nuotr./Italų kariai atvyksta į lietuvių stovyklą

Kaip rašoma KAM pranešime, iš NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. International Security Assistance Force, ISAF) bazės Herate atvykusi italų kuopa kartu su PAG kariais patruliuos Goro provincijos rajonuose.

Pasak Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo Operacijų valdybos viršininko pulkininko leitenanto Algirdo Norkaus, italų kuopos pastiprinimas Gore – tai bendrojo ISAF pasirengimo rinkimams plano dalis, kuria siekiama padėti užtikrinti papildomas saugumo priemones šalyje.

Planuojama, kad prieš rinkimus Goro provincijoje taip pat bus dislokuoti Afganistano nacionalinės kariuomenės padaliniai ir papildomi Afganistano nacionalinės policijos pajėgumai, kurie rinkimų dieną patruliuos atokesniuose Goro rajonuose.

Saugumui per rinkimus sustiprinti kartu su dabar Afganistane tarnaujančia devintąja PAG Lietuvos karių pamaina taip pat atvyko manevrinis Lietuvos karių būrys.

Provincijos atkūrimo grupė Gore – tai Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija, NATO ISAF dalis. Lietuvos vadovaujama PAG Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų birželį. Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

PAG, be Lietuvos karių ir civilių, tarnauja ir dirba Danijos, Kroatijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Ukrainos, Gruzijos ir Japonijos kariai ir civiliai. Šiuo metu Afganistane tarnaujanti devintoji PAG Lietuvos karių pamaina suformuota Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu.

Afganistano Islamo Respublikos Prezidento rinkimai numatyti rugpjūčio 20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius