-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Kai kurie rinkimų rezultatai suplaukė tik pirmadienį ryte: kortas sujaukė COVID-19

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) vis dar neskelbia vienos apylinkės Seimo rinkimų rezultatų: nežinome, ką nusprendė Raseiniuose įsikūrusios Pramonės apylinkės rinkėjai. Čia balsų skaičiavimą sujaukė COVID-19. Informacija vėlavo ir iš kelių kitų apylinkių.
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Komisijoje susirgo ir pavaduotojas, ir, kiek man žinoma, pirmininkas, ir sekretorius, todėl vos ne kelias valandas prieš rinkimus teko keisti sekretorių – svarbiausia deleguoti iš kitos apylinkės žmogų. Bet ne visada gali numatyti, kokios patirties žmogų siunti“, – apie tai, kodėl užtruko balsų skaičiavimas, 15min pasakojo Raseinių–Kėdainių rinkimų apygardos komisijos, kurios žinioje yra ir Pramonės apylinkė, pirmininkė Nijolė Juknienė.

Visgi ji tikino, jog greitu metu rezultatus pamatysime.

Paskutiniai taškai yra dedami.

„Dabar delegavome savo apygardos du komisijos narius, dabar jau ten eina į pabaigą, paskutiniai taškai yra dedami“, – sakė N.Juknienė.

Koronavirusą netikėtai pasigavęs Pramonės apylinkės komisijos pirmininkas Egidijus Alijauskas 15min pasakojo, jog dėl šio viruso iš darbo iškrito ir daugiau komisijos narių. Jis pats rinkimų naktį tikino dirbęs nuotoliniu būdu.

„Komisijos narių liko keturi, iš tų keturių – trys išvis pirmą kartą komisijoje. Bet gavome šiokią tokią pagalbą ir rinkimų dieną dar viena iš mūsų susirgo. Šiek tiek susivėlė merginos, įtampa, kas su vokais, kas su namų išankstiniu balsavimu“, – dėstė E.Alijauskas.

Skaičiuojant balsus apylinkėje, anot jo, liko paskutiniai štrichai.

„Dabar ką tik paskutinius suvedėm, einu tvirtinu protokolus. Lygiai taip pat dirbau nuotoliniu, tai kiek išėjo, tiek gelbėjau“, – teigė apylinkės komisijos vadovas.

Raseinių rajonas – didžiausias COVID-19 židinys Lietuvoje. Čia nuo penktadienio galioja karantino režimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Karantinas Raseiniuose: miestas lyg išmiręs, bet dalis miestelėnų vaikšto be kaukių

Balsai vėlai atkeliavo ir iš Dzūkų apylinkės. Su jos pirmininku Artūru Čiurlioniu 15min nepavyko susisiekti.

Tik pirmadienį ryte VRK svetainėje pasimatė ir Vilniuje esančios Gelvonų apylinkės rinkėjų sprendimas. Apylinkės komisijos pirmininkė Rita Šturienė teigė, jog vedant balsus kilo techninių nesklandumų.

Kilo truputėlį techninių problemų, kurias sėkmingai išsprendėme.

„Balsus skaičiuot sekėsi gerai, o jie neatkeliauja todėl, kad kilo truputėlį techninių problemų, kurias sėkmingai išsprendėme ir bandome atlikti tai, ką turime“, – pasakojo ji.

Vienmandatėje Fabijoniškių apygardoje į antrąjį Seimo rinkimų turą pateko konservatorė Aistė Gedvilienė ir Laisvės partijos atstovas Artūras Žukauskas, Raseinių–Kėdainių apygardoje – „valstietis“ Arvydas Nekrošius ir konservatorius Vidmantas Merkliopas, Jotvingių apygardoje – „valstietis“ Zenonas Streikus ir konservatorių kandidatas Vilius Semeška.

Daugiamandatėje apygardoje 5 proc. kartelę perkopė konservatoriai, „valstiečiai“, Darbo partija, socialdemokratai, Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis.

Antrasis Seimo rinkimų turas – spalio 25-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius