-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 02

Rinkos reguliavimo agentūros ir pirkimų tarnybos ginčas dėl „auksinių miltų“ sustabdytas

Vilniaus apygardos administracinis teismas sustabdė administracinės bylos pagal Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros skundą Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) dėl sprendimo panaikinimo ir įpareigojimo atlikti veiksmus, kol įsiteisės sprendimas civilinėje byloje, kurioje nagrinėjami esminiai klausimai, turėsiantys lemiamą reikšmę sprendžiant šį administracinį ginčą.
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybės įmonė Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra kreipėsi į teismą, prašydama panaikinti Viešųjų pirkimų tarnybos 2016-01-12 sprendimą nenutraukti pradėtos pirkimo procedūros ir įpareigoti VPT iš naujo išnagrinėti Agentūros 2015-12-21 prašymą.

Pasak pareiškėjos, nepagrįsta VPT sprendime padaryta išvada, kad ji žinojo ketinamų įsigyti kvietinių miltų rinkos kainas, pagal kurias nustatė preliminarų ketinamų įsigyti maisto produktų kiekį bei pirkimo vertę.

Kaip skunde teismui paaiškino pareiškėja, ji 2015-07-29 centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje paskelbė atvirą konkursą ir 2015-10-19 pirkimo dalies Nr. 1 laimėtoja pripažino UAB „Malsena plius“.

Kadangi nebuvo gautas pareiškėjos valdybos pritarimas sudaryti sutartį su UAB „Malsena plius“, Agentūra kreipėsi į VPT dėl leidimo nutraukti pirkimo procedūras, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba atsisakė tai padaryti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viešųjų pirkimų tarnyba
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viešųjų pirkimų tarnyba

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 1 d. nutartimi sustabdė administracinės bylos nagrinėjimą, iki įsiteisės sprendimas Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje civilinėje byloje, kurioje sprendžiami svarbūs, esminiai klausimai, galimai turėsiantys lemiamą reikšmę šioje byloje.

Civilinėje byloje nagrinėjamas ginčas dėl tos pačios, kaip ir šioje byloje, pirkimo dalies Nr. 1. Ieškovė UAB „Malsena plius“ siekia, kad būtų panaikintas perkančiosios organizacijos (Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros) sprendimas atmesti tiekėjų pasiūlymus dėl pirkimo dalies Nr. 1 ir laikyti pirkimo procedūras pasibaigusiomis bei panaikinti perkančiosios organizacijos sprendimą atšaukti viešųjų pirkimų komisijos 2015-10-19 protokolu priimtus sprendimus dėl pasiūlymų eilės sudarymo, laimėjusio pasiūlymo nustatymo ir grąžinti viešojo pirkimo šalis į prieš pažeidimą buvusią padėtį, įpareigojant Agentūrą nedelsiant sudaryti pirkimo sutartį su UAB „Malsena plius“.

Ši Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis per 7 dienas nuo jos paskelbimo dienos gali būti skundžiama atskiruoju skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant atskirąjį skundą per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius