-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 18

Rizika jog iš Japonijos į Lietuvą bus importuoti radiacija užteršti maisto produktai yra labai maža

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad rizika jog iš Japonijos į Lietuvą bus importuoti radiacija užteršti maisto produktai yra labai maža.
Žuvys
Žuvys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Europos Komisija visoms Europos Sąjungos šalims nurodė vykdyti sustiprintą maisto produktų, importuojamų iš Japonijos, kontrolę. Didžiausias dėmesys bus skiriamas žuvininkystės produktams. Europos Sąjungos šalys nustačiusios nesaugius produktus nedelsiant kitas šalis informuos skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Visuose Europos Sąjungos šalių pasienio postuose yra sumontuoti stacionarūs įrenginiai matuojantys radioaktyvią taršą. Todėl visa produkcija iš trečiųjų šalių, ne tik iš Japonijos, visuose Europos Sąjungos pasienio poste yra patikrinama dėl jonizuojančios spinduliuotės.

„Numatyta papildomai atrinkti importuojamų produktų stebėsenos mėginius ne tik pasienio veterinarijos postuose, bet tirti ir prekybos centruose, specializuotose parduotuvėse, kavinėse, ir restoranuose parduodamus ar naudojamus maisto produktus. Visi mėginiai bus siunčiami į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą radiologiniams tyrimams“ – komentavo VMVT Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjas Mindaugas Kašinskas.  

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis Lietuva pašarų iš Japonijos neimportuoja. Daugiausia iš Japonijos į Lietuvą importuojama žuvininkystės produktų, arbatų, prieskonių, alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų. Šiuo metu Lietuvos rinkoje esantys produktai importuoti iš Japonijos dar prieš atominės elektrinės sprogimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius