Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 29

R.Janutienė apie prekybą žmonėmis: aš tam jau per sena

Šį penktadienį „Auksinė blykstė“ – su detektyvo elementais. Šį kartą bus atsakyta į klausimą, yra Lietuvoje mafija ar ne?
Rūta Grinevičiūtė – Janutienė
Rūta Grinevičiūtė – Janutienė / LNK nuotr.

Garsūs politikai, žurnalistai, prokurorai bei nukentėjusieji pasakos apie lietuviškąją mafiją – kokia ji buvo šaliai atkūrus nepriklausomybę ir kokios nusikalstamos veikos klesti iki šiol.

Apie organizuotą nusikalstamą veiklą ir mafiją, persikėlusią į politiką, „Auksinėje blykstėje“ pasakojo „Paskutinės instancijos“ kūrėja ir vedėja Rūta Janutienė. Moteris atskleidė, kaip politikai vykdo nusikalstamą veiklą prieš piliečius. Žurnalistė piktinosi, kad Lietuvoje žmonėms dėl tokių veikėjų darosi ne tik sunku, bet ir beveik neįmanoma išgyventi.

„Neturėtų būti, kad tik saujelė žmonių mūsų šalyje gyvena gerai, o visi kiti vargsta“, – piktinosi R.Janutienė. Anot „Auksinės blykstės“ viešnios, Lietuvą galima drąsiai vadinti akcine bendrove, kurią valdo ne patys žmonės, o tam tikri asmenys, besirūpinantys tik savo gerove. Tokius žmones jau galima vadinti mafija.

„Jeigu apie Lietuvą kalbėtume kaip apie įmonę, jos akcijos priklausytų tik 150 žmonių“, – pasakojo tiriamosios žurnalistikos atstovė.

„50 000 litų“, – tiek, anot Rūtos Janutienės, kainuoja eilinio Seimo nario balsas priimant įstatymą. Žurnalistė, nuolat atskleidžianti naujų istorijų apie susikompromitavusius politikus ar jų saitus su verslininkais, „Auksinėje blykstėje“ pasakojo apie politinę veiklą Lietuvoje, kurią jau galima lyginti su mafija. Žurnalistė pasakojo, kad yra politikų, kurie nuolat papuola į jos akiratį.

„Aš tikiu, kad Zuokas – iš prigimties geras žmogus. Tik jam nesiseka“, – pusiau juokais, pusiau rimtai „Auksinės blykstės“ studijoje dėstė R.Janutienė.

Tiriamosios žurnalistikos virtuozė atskleidė ne tik politinių nusikaltimų, bet ir narkotikų kelius šalyje ar prekybos žmonėmis pinkles, į kurias įsivelia vis daugiau lietuvių. Paklausta apie prekybą žmonėmis, žurnalistė pajuokavo: „Aš tam jau per sena...“ Tačiau surimtėjusi išdėstė, kodėl ši problema tokia aktuali mūsų šalyje ir kodėl lietuvaitės tokios paklausios šiame juodame versle. „Auksinės blykstės“ žiūrovai taip pat išgirs istorijų, kaip lietuvaitės įviliojamos į šias pinkles ir kuo baigiasi retos, bet vis dėlto kartais įvykstančios, jų pabėgimo iš vergovės istorijos.
 
Apie lietuvišką mafiją, garsiausias bylas bei iki šiol neatskleistas paslaptis – jau šį penktadienį, 19.10 val., „Auksinėje blykstėje“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius