Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 29

Rokas Masiulis: Astravo AE statybų kokybė yra neužtikrinama

Žmogaus žūtis Astravo atominės elektrinės (AE) statybų aikštelėje rodo, kad jėgainė statoma nesaugiai ir statybos darbų kokybė – neužtikrinima, sako energetikos ministras Rokas Masiulis.
 Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nuolat pasikartojantys incidentai, o dabar jau ir žmogaus žūtis Astravo atominėje elektrinėje statybų aikštelėje, kelia vis didesnį susirūpinimą. Nuoširdžiai užjaučiu žuvusiojo artimuosius. Akivaizdu, kad branduolinės elektrinės statybos darbų kokybė nėra užtikrinama. Abejones galėtų sumažinti tik tarptautinių ekspertų grupė, ko Lietuva jau seniai reikalauja“, – BNS teigė R.Masiulis.

Pirmadienį portalas lrytas.lt., remdamasis Baltarusijos portalu „naviny.by“, pranešė, jog Astravo AE Rusijos subrangovinei organizacijai atliekant statybos darbus įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu žuvo žmogus. Nelaimingas atsitikimas įvyko rugpjūčio 26 dieną. Kodėl informacija paviešinta tik po dviejų dienų – nutylima.

Lietuvos Vyriausybė sako, kad Baltarusija nesilaiko saugumo standartų, statydama atominę elektrinę 50 kilometrų nuo Vilniaus. Astravo AE statybose nuolat įvyksta didesnių ar mažesnių incidentų. Liepos 10-ąją atliekant bandymus, iš 2-4 metrų aukščio krito pirmojo reaktoriaus korpusas. Baltarusijai paprašius korpusą pakeisti, „Rosatom“ sutiko tai padaryti.

Lietuva siūlo Baltarusijai suformuoti tarptautinių ekspertų komandą, kuri ištirtų jos statybos saugumą ir pateiktų rekomendacijas. Baltarusija taip pat paraginta pasikviesti nepriklausomus tarptautinius ekspertus, tačiau šalis atsisako ekspertų ir neteikia išsamesnių atsakymų apie jėgainę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius