Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 20

Rokiškio valdžia žada kviesti Lenkijos prezidentą B.Komorowskį aplankyti buvusią senelių žemę

Rokiškio rajono valdžia sako ketinanti naująjį Lenkijos prezidentą Bronislawą Komorowskį ateityje oficialiai pakviesti apsilankyti rajone, kuriame esančiame Kavoliškio dvare yra gyvenę jo seneliai.
Bronislawas Komorowskis
Bronislawas Komorowskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Svarstome galimybę ateityje oficialiai pasikviesti, priderinus prie kokio renginio“, – BNS penktadienį sakė Rokiškio rajono meras Almantas Blažys.

Šiuo metu Lietuvoje atostogaujantis B.Komorowskis Kavoliškio dvare yra lankęsis iki jam tampant Lenkijos prezidentu.

Tačiau A.Blažys, kiti savivaldybės ir policijos pareigūnai BNS penktadienį sakė neturintys informacijos, kad B.Komorowskis ketintų lankytis Kavoliškio dvare per dabartines atostogas Lietuvoje. Ketvirtadienį Lenkijos vadovas su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite susitiko Nidoje. Lenkijos ambasada Vilniuje BNS B.Komorowskio vizito detalių neatskleidė, tik patvirtino, kad jis su privačiu vizitu atostogų metu vieši Lietuvoje.

B.Komorowskio tėvai Zygmuntas Leonas Komorowskis ir motina Jadwiga Komorowska yra kilę iš Aukštaitijos. 2005 metais Varšuvoje išleistoje politiko knygoje „Dešine puse. Gyvenimas, politika, anekdotas“ yra nuotrauka, kurioje pavaizduotas B.Komorowskio senelis Juliuszas Komorowskis, sėdintis Rokiškio rajone buvusio Kovališkio dvaro terasoje.

Kavoliškio buvusio dvaro sodybos teritorija sudaro 7,5 hektarų. Paskutiniai jo savininkai buvo minėtas J.Komorowskis ir jo brolis Hektoras Leopoldas Komarovskis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius