Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 29

Rolandas Paksas dūrė nepatenkintiems „tvarkiečiams“: „Gal jiems sparnai ne vietoje išaugo?“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, apkaltos būdu iš prezidento posto pašalintas Rolandas Paksas šeštadienį tarybos posėdyje partiečius bandė įtikinti, kad prieš „tvarkiečius“ pastaruoju metu vykdoma gerai parengta kompromitavimo kampanija. Prie jos, pasak R.Pakso, prisideda ir tie, kurie viešai drįsta pasipiktinti partijos vadovybe.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šioje žemėje nieko naujo: kai neįmanoma organizacijos įveikti iš išorės, bandoma ją suskaldyti iš vidaus. Turiu nuojautą, kad kai kuriems žmonėms labai jau sunku atsisakyti įvairiausių gundymų kelti sąmyšį partijoje, paraginimų pabandyti išklibinti jos vienybę“, – kalbėjo R.Paksas.

„Nenoriu gilintis į jų moralę ar sąžinę, spėlioti apie priežastis ar paskatas, dėl kurių tai daroma: gal įveikė kovos prieš sistemą nuovargis, gal apakino pažadėtų Ledo rūmų spindesys, gal ne vietoje išaugo sparnai? Visada buvo ir bus žmonių, kuriuos apakina ir suvilioja netikrų vertybių spindesys, o ne idėjos, kurių vedini žmonės ėjo ant laužo“, – tęsė jis.

Visada buvo ir bus žmonių, kuriuos apakina ir suvilioja netikrų vertybių spindesys, o ne idėjos, kurių vedini žmonės ėjo ant laužo, – poetiškai nusiteikęs šeštadienį buvo R.Paksas.

R.Paksas įspėjo „atskalūnus“, ko gero, turėdamas omenyje tarybos posėdyje šeštadienį nepasirodžiusius Andrių ir Valentiną Mazuronius, kad, istorija rodo, jog atsiskyrėlių sukurtos atskiros partijos dažniausiai žlunga.

Tiesa, R.Paksas nepažymėjo, kad pats ne kartą yra buvęs tokio skaldytojo kailyje, kai atsiskyrė nuo konservatorių ir perėjo pas liberalus, o paskui pats sukūrė savo liberaldemokratų partiją.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Andrius Mazuronis ir Valentinas Mazuronis
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Andrius Mazuronis ir Valentinas Mazuronis

Sąmokslininkai ir kairieji, ir dešinieji

Anot jo, partiečių reiškiama kritika pasinaudoja tie, kurie nori, kad „Tvarka ir teisingumas“ prarastų savo per pastaruosius metus susikurtą populiarumą visuomenėje.

„Visuomenei bandoma sukurti intrigą, tokią savotišką „a baba Jaga protiv“ pasaką, kad dalis partiečių nepatenkinta partijos valdymo organais“, – rusiškai partijos tarybos posėdyje prabilo R.Paksas. 

Pasak jo, kompromatai prieš partiją pradėti kurti dėl to, kad ji tapo pavojinga „ir kairiųjų, ir dešiniųjų nomenklatūrai".

R.Paksas sakė, kad pavojingi „tvarkiečiai“ tapo dėl kelių priežasčių. Pirmiausia – dėl jo paties asmenybės, nes vis neleidžiama R.Paksui vėl kandidatuoti rinkimuose į pareigas, kuriose būtina prisiekti, nes neva konkurentams geriau, kai jis politikos nuošalėje.

Taip pat R.Paksas tikino, kad „tvarkiečių“ kitos partijos nemėgsta dėl jų skeptiško požiūrio į eurą, kylančių reitingų ir kovos prieš gėjų propagandą.

R.Paksas, kurio vadovaujamos partijos būstinėse prieš mėnesį atliktos kratos dėl korupcijos Vidaus reikalų minsiterijoje, nepamiršo mesti ir jau gerai nugrotos minties, neva „tvarkiečiai“ trukdo korumpuotoms interesų grupėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius