-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 21

Rolandas Paksas ruošiasi čempionatui Kinijoje – įsigijo naują lėktuvą

Europarlamentaras Rolandas Paksas ruošiasi balandžio 29-gegužės 1 dienomis Kinijoje vyksiančiam Pasaulio akrobatinio skraidymo grupių čempionatui, kuriame ketina pasirodyti su kolegomis lakūnais Robertu Noreika ir Algimantu Ženteliu. Tam jis įsigijo naują vienvietį lėktuvą. Tiesa, senojo, turėto nuo 2009-ųjų, R.Paksas teigia bent kol kas nepardavęs, nors besidominčių, tikina, yra.
Rolandas Paksas lėktuve 2006 metais
Rolandas Paksas lėktuve 2006 metais / „Scanpix“/Valdo Kopūsto nuotr.

Pernai spalį viešai patvirtinęs, kad parduoda savo turimą lėktuvą „Mooney M-20J“ ir dairosi kito, R.Paksas neslepia tą kitą lėktuvą įsigijęs. Ir dabar galįs ramiai laukti pasirodymo Kinijoje.

„Tai mano jaunystės lėktuvas, jie dabar Lietuvoje yra trys, du turi aeroklubai. Svarbiausia, kad jie dabar yra trys vienodi, vienodo galingumo, vienviečiai, ganėtinai pagyvenę – kaip ir pilotai, – paklaustas apie įsigytą lėktuvą nusijuokė politikas. – Dabar mūsų akrobatinio skraidymo grupė turi didesnes galimybes, kadangi lėktuvai yra vienodi, o prieš tai priekyje aš skridau su dviviečiu, žymiai sunkesniu, mažiau manevringu, labiau tinkamu mokymui, nei skraidymui lėktuvu.“

Skris vienodais JAK-50

Jis kartu su kolegomis Kinijoje skris JAK-50 lėktuvais. R.Pakso įsigytasis yra 1984 metų gamybos.

„Šitie lėktuvai, kai man dar teko atstovauti ne tik Lietuvos, bet ir Sovietų Sąjungos rinktinei, yra daug škadų pridarę lakūnams, daug kryželių yra pastatyta, nuo to laiko ne itin kas tuose lėktuvuose ir pasikeitė, bet skridimas kitoks. Grupinis skridimas, nėra didelių perkrovų. Saugome mes juos – jeigu kokia detalė viena kita sulūš, tai nelabai jos rasi, nes niekas nebegamina tų lėktuvų“, – kalbėjo R.Paksas.

Lėktuvas šiuo metu jau yra pakeliui į Kiniją. O pats R.Paksas laukia balandžio 21-osios, kai su kolegomis išskris į Pasaulio akrobatinio skraidymo grupių čempionatą ir išmėgins savo jėgas. Tad šiuo metu pasiruošimas skraidant nevyksta.

„Čempionato dislokacijos vieta yra Kinija, tad norint, kad lėktuvai laiku ten atsidurtų, jie turi būti anksti išrenkami ir plukdomi. Jie dabar kažkuriame vandenyne tabaluojasi, o mes turime tokią pertrauką, nes nėra su kuo dabar daugiau skraidyti“, – apie pasiruošimą čempionatui sakė lakūnas.

Vis dėlto ši pertrauka pasirodyti čempionate sėkmingai neturėtų sutrukdyti, įsitikinęs R.Paksas: „Kadangi organizatoriai dar duos be programinių ir parodomųjų skrydžių tris dienas treniruočių, tai aš tikiuosi, kad mes atstatysim tuos įgūdžius.“

Mašinos Gedimino prospekte brangesnės

Paklaustas apie lėktuvo kainą R.Paksas atvirauti nepanoro, tik paminėjo tokį palyginimą: „Stoviu dabar savo ofise ir žiūriu pro langą į Gedimino prospektą, tai matau daug mašinų, kurios yra brangesnės.“

Stoviu dabar savo ofise ir žiūriu pro langą į Gedimino prospektą, tai matau daug mašinų, kurios yra brangesnės, – sakė R.Paksas.

Pernai spalį R.Pakso dukra Inga Stumbrienė savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad jos tėvo lėktuvas parduodamas.

„Šis skraidantis grožis yra parduodamas! Ar galėtum jį pakelti į dangų?“ – tokį įrašą socialiniame tinkle I.Stumbrienė papuošė savo šalia lėktuvo ir paties lėktuvo nuotraukomis. Tai, kad parduoda gana retai naudojamą savo lėktuvą, tuomet patvirtino ir pats R.Paksas.

Šis lėktuvas kol kas neparduotas, tačiau, anot R.Pakso, „stovi tarpdury“ – susidomėjimas lėktuvu gana didelis. „Kaip sako pilotai: visi pirkimai pavasarį prasideda, su pumpurais, kai žmonės pajaučia šviežią orą. Žiemą nelabai kas skraido“, – kalbėjo R.Paksas.

LNK „Žinios“ pernai spalį skelbė, kad R.Paksas šį lėktuvą pirko 2009-aisiais už 200 tūkst. Lt (beveik 58 tūkst. eurų).

Ingos Stumbrienės/„Facebook“ nuotr./Inga Stumbrienė prie tėvo lėktuvo
Ingos Stumbrienės/„Facebook“ nuotr./Inga Stumbrienė prie tėvo lėktuvo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius