Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 05

Rolandas Paksas surado kandidatą į vidaus reikalų ministrus, bet slepia jo pavardę

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas trečiadienį premjerui Algirdui Butkevičiui pateiks kandidatą į vidaus reikalų ministrus. Kas jis – R.Paksas iki pokalbio su Vyriausybės vadovu atskleisti nenori.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai, kad „Tvarka ir teisingumas“ jau turi kandidatą į ministrus, R.Paksas žurnalistams patvirtino trečiadienį po valdančiųjų partijų Politinės tarybos posėdžio.

„Sutariau su premjeru susitikti ir įvardinti ministrą. Šiek tiek kantrybės“, – sakė R.Paksas. Jis nesutiko atskleisti, ar kandidatas partijos narys, ar ne.

Iki šiol kaip galimi kandidatai minėti „tvarkiečiai“ Seimo nariai Andrius Mazuronis, Remigijus Žemaitaitis, Jolita Vaickienė, Kęstutis Bartkevičius.

Galiausiai paaiškėjo, kad buvęs ministras galėjo pasitraukti ir dėl kitų priežasčių, nes vos atsistatydinęs jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Prieš beveik dvi savaites STT agentai iškrėtė partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinę, penkių asmenų namus ir darbo vietas. Teisėsauga įtakingus partijos narius įtaria prekyba poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką ministerijoje vykdytiems viešiesiems pirkimams.

Praėjusį ketvirtadienį apie pasitraukimą paskelbė „tvarkiečių“ deleguotas vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas. Jis aiškino, kad atsistatydina dėl sveikatos, partijos lyderis Rolandas Paksas tvirtino, kad jį esą „daėdė“, o galiausiai paaiškėjo, kad buvęs ministras galėjo pasitraukti ir dėl kitų priežasčių, nes vos atsistatydinęs jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Šis statusas suteikiamas tada, kai byloje esama duomenų apie galimą prisidėjimą prie nusikaltimo, tačiau jų nepakanka, norint pareikšti įtarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius