-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 21

Rožinis „Nedelsk“ autobusiukas atvyksta į Neringą

Birželio 29 dieną sveikatinimo projekto „Nedelsk“ koordinatorių ir geriausių Lietuvos onkologų komanda nemokamai tikrins ir konsultuos moteris dėl krūties vėžio Juodkrantėje ir Nidoje. Susitikimų metu bus pasakojama apie šios ligos požymius, profilaktiką, moterys bus mokomos krūtų savityros.
Nedelsk
Nedelsk

„Prieš devynerius metus Lietuvoje kas antra krūties vėžiu susirgusi moteris mirdavo, šiandien, kai krūties vėžį galima nustatyti vis ankstesnės stadijos, o ankstyva diagnostika leidžia onkologams taikyti individualų gydymą, mirštamumas mažėja“, – sako projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė. Ji pastebi tendenciją, kad moterys vis labiau rūpinasi sveikata, nors dalis jų vis dar atidėlioja vizitą pas gydytoją.

Rožinis „Nedelsk“ autobusiukas per vieną dieną dažniausiai aplanko dvi gyvenvietes, kiekvienoje patikrinama vidutiniškai po 50 moterų. Remiantis ilgamečiais projekto tyrimais, kas penktai moteriai randamos gerybinės krūtų ligos, vienai iš 100 – krūties vėžio ženklai. Daugumai moterų patikra autobusiuke būna pirmoji profesionali konsultacija.

Projekto „Nedelsk“ autobusiukas Neringos savivaldybėje lankysis jau 3 kartą. Nemokamai sužinoti su krūties vėžio požymius, išmokti pirmąją savityros pamoką bei pasikonsultuoti su onkologais jau galėjo Neringos, Nidos, Preilos ir Juodkrantės moterys. Iš viso Neringoje nemokamai pasitikrino 549 moterys, vienai iš jų rasti krūties vėžio požymiai ir ji nukreipta tolesniems tyrimams bei gydymui. Dar vieną „Rožinio kaspino“ autobusiuko kelionę į Neringą iš dalies finansuoja Neringos savivaldybė Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga, kuri gali ilgus metus tūnoti moters organizme, nesukeldama skausmo ar nemalonių pojūčių, tad norint laiku užkirsti jai kelią itin svarbu reguliariai tikrintis.

Norinčios nemokamai pasitikrinti krūtis moterys kviečiamos registruotis iš anksto. Daugiau informacijos www.neringa.lt
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius