Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 09

Rudenį prasidės Palangos vasaros estrados rekonstrukcija, ji virs daugiafunkciu centru

Rudenį Palangos savivaldybė ketina pradėti vasaros estrados rekonstrukciją – po jos vietoj senosios estrados išdygs modernus daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų korpusų pastatas, kuriame įsikurs koncertų salė, Kultūros centras bei meno mokykla.
Taip turėtų atrodyti Palangos vasaros estrada.
Taip turėtų atrodyti Palangos vasaros estrada. / Palangos sav. nuotr.
Temos: 1 Rekonstrukcija
Rekonstrukcijos darbus numatoma vykdyti keliais etapais. Pirmuoju bus pertvarkyta pati koncertų salė, kuri bus maždaug 4 tūkst. kvadratinių metrų pločio. Pastatas įgis apvalią formą ir bus pritaikytas veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet visus metus. Čia galės vykti ne tik estrados, bet ir kamerinės, pučiamųjų muzikos koncertai, televizijos projektai, pranešė savivaldybė.

Koncertų salėje bus įrengtas 2500 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje sieks iki 3000. Kartu bus sukurta galimybė per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į banketinę salę ar tuščią erdvę.

Įrengus koncertų salę, prasidės kito korpuso – maždaug 900 kvadratinių metrų ploto meno mokyklos statybos.

Paskutinis išdygs Kultūros centras, kurio plotas sieks apie 250 kvadratinių metrų. Šio pastato išskirtinumu taps kamerinis vidinis kiemelis – amfiteatras, kuriame galės vykti mini koncertai, poezijos vakarai, diskusijos.

Pirmajam etapui Ūkio ministerija yra skyrusi 2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius