Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 17

Rudeninė „Maisto banko“ akcija prasidėjo triukšmingai

Šiandien, Tarptautinę kovos su skurdu dieną, šalyje prasidėjo tradicinė rudens „Maisto banko" akcija, kurios metu virš 7000 savanorių prekybos centruose kvies aukoti maisto nepasiturintiems.
Rudeninė „Maisto banko“ akcija prasidėjo triukšmingai prekybos centre „IKI Mindaugas“ 2014 m. spalio 17 d.
Rudeninė „Maisto banko“ akcija prasidėjo triukšmingai prekybos centre „IKI Mindaugas“ 2014 m. spalio 17 d. / IKI nuotr.

Vilniuje, šalia prekybos centro „IKI Mindaugas“, šios akcijos pradžia buvo pažymėta triukšmingai: vyko „Maisto banko“ ir jo partnerių socialinių ir ne pelno siekiančių organizacijų bendras mitingas, skatinantis kovoti su nepritekliumi, labiau pasirūpinti nepasiturinčiais, pamaitinti alkanuosius.

Skambant žinomos Marijono Mikutavičiaus dainos žodžiams, mitinge susirinkę aktyvistai skandavo nesitaikstyti su skurdu raginančius šūkius ir nepriteklių iš šalies vijo mušdami būgnus, barškindami puodais ir pūsdami švilpynes.

 Ugninga kalba renginį pradėjęs „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius sakė įsitikinęs, kad skurdą įmanoma įveikti tik kartu susitelkus socialinėms organizacijoms, valdžiai, verslui ir piliečiams. Prie rudens „Maisto banko“ akcijos prisijungė virš 300 73 Lietuvos miestuose dirbančių socialinių organizacijų.

„Maisto banko“ akcija yra geriausias pavyzdys, kaip pasiekiami dideli rezultatai, konkrečiai ir apčiuopiamai palengvinantys nepasiturinčiųjų padėtį, akcentavo V. Ilgius. Šių metų pavasarį surengtos „Maisto banko“ akcijos metu Lietuvoje pavyko surinkti maisto daugiau už milijoną litų. Kadangi litas netrukus taps gražiu atsiminimu, akcijos organizatoriai iškėlė naują ambicingą tikslą – nepasiturintiems surinkti maisto už 300 tūkstančių eurų.

Renginyje dalyvavo ir prekybos tinklo „IKI“ generalinis direktorius Gerard Rog, kuris kvietė visus dalyvauti „Maisto banko“ akcijoje ir taip  prisidėti prie skurdo šalyje mažinimo: „Mus ir „Maisto banką“ sieja prasminga partnerystė ne vien maisto aukojimo akcijose. Jau penkerius metus Lietuvoje vykdome beprecedentį paramos maistu projektą – besibaigiančius galioti, kokybiškus ir skanius  maisto produktus kasdien atiduodame „Maisto banko“ savanoriams, kurie juos išdalina šalia mūsų parduotuvių kaimynystėje gyvenantiems žmonėms. Per 5 metus nepasiturintiems suteikėme maisto už daugiau kaip 40 mln. litų. Tikiu, jog ši rudeninė „Maisto banko“ akcija kaip ir kasmet sulauks didelio piliečių dėmesio ir dosnumo aukojant maisto nepasiturintiems!”.

 „Maisto banko” akcijos aktyvistams ir kitiems susirinkusiems žodį tarė ir Seimo pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas. Jis išreiškė viltį, kad Lietuvos žmonės vėl pademonstruos stiprų solidarumą ir aukotojų dosnumas leis suduoti skurdui apčiuopiamą smūgį.  

* * *
Penktadienį, spalio 17 d., prasidėjusi „Maisto banko" akcija vyksta 385 parduotuvėse visoje Lietuvoje. Šiandien ji tęsis iki 21 val. Šeštadienį (spalio 18 d.) „Maisto banko“ akcijos savanoriai dosnių žmonių lauks visą dieną – nuo 10 iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius