-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

Rugsėjį paramą maisto produktais gaus beveik 360 tūkst. žmonių

Lietuvos „Caritas“, vykdydamas Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims (MIATLNA) programą, rugsėjį maisto produktus išdalins 357 103 asmenims.

Jau ketvirtojo šiais metais paramos dalijimo produktų paketą sudarys kvietiniai miltai, makaronai, manų kruopos, miežiniai sausi pusryčiai, trijų grūdų dribsniai ir nesaldintas sutirštintas pienas. Rugsėjį dalis paramos gavėjų gaus ir cukraus, tačiau į Marijampolės, Vilniaus, Kauno, Kaišiadorių, Jonavos, Ukmergės, Biržų, Pagėgių, Tauragės, Jurbarko ir Klaipėdos miestuose esančius sandėlius vietoje cukraus bus pristatomos ryžių kruopos, teigiama išplatintame pranešime.

Maisto produktų gavėjų skaičius per Lietuvos „Caritas“ organizaciją rugsėjo mėnesį, lyginant su šių metų pradžia, padidėjo beveik 1,2 kartus, t.y., rugsėjo mėnesį prašymus gauti paramą maistu pateikė beveik 57 tūkst. vargstančiųjų daugiau.

„Nuo MIATLNA programos vykdymo pradžios 2006 m. stebime produktų gavėjų skaičiaus augimą. Skurstančių asmenų skaičius vis didėja, tačiau nebe tokiais sparčiais tempais, kaip 2009 metais. Tai, greičiausiai, lemia ir informacijos sklaida, kuomet vis daugiau žmonių sužino, jog gali tokią paramą gauti. Žmonės prašymus neša ne tik į seniūnijas, bet dažnai skambina ir produktus dalijančioms organizacijoms, kurios turi teisę sudaryti papildomus sąrašus“, – kalbėjo Lietuvos „Caritas“ atstovė Laima Petraitytė.

Anot Laimos Petraitytės, jau seniai produktų prašo ne tik pensijinio amžiaus asmenys, daugiavaikės šeimos, benamiai, bet ir darbus praradę jauni asmenys. Tarp paramos gavėjų nemažai pasitaiko ir studentų.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nustatytą kriterijų, paramą maisto produktais gali gauti asmenys, kurių pajamos neviršija 1,5 LR Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio, t.y., 525 Lt. per mėnesį.

Asmenys, norintys gauti paramą maisto produktais, turėtų pateikti prašymą vietos seniūnijos socialiniam darbuotojui arba kreiptis į savivaldybės Socialinės rūpybos skyrių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius