Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19 /2016 10 20

Policija atliks tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo Rukloje

Pabėgėlių priėmimo centre, kuris yra Rukloje (Jonavos raj.) trečiadienio vakarą buvo neramu. Gavus pranešimą apie tai, kad tarp Lietuvos gyventojų ir arabų kilmės vyrų kilo masinės muštynės, į įvykio vietą išsiųstos gausios pareigūnų pajėgos.
Pabėgėlių priėmimo centras
Pabėgėlių priėmimo centras / Jurgitos Lieponės/„Jonavos žinios“ nuotr.

Papildyta 8.11 val. Sulaužė akinius

Policijos departamentas šalies kriminalinių įvykių suvestinėje pateikė šiek tiek daugiau duomenų apie trečiadienio incidentą Rukloje.

Kaip teigiama suvestinėje, apie 18.30 val. Ruklos miestelyje du nepažįstami jaunuoliai dviejų Ruklos pabėgėlių priėmimo centro gyventojų – moterų, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką, atžvilgiu elgėsi chuliganiškai, t. y. užstojo joms kelią, neleido praeiti. Moterims bandant ištrūkti, chuliganai sugriebė už drabužių ir vienai iš moterų sulaužė akinius. Materialinis nuostolis – 50 eurų.

Papildyta 22.29 val. Vis dar dirba policija

Po įtariamo pabėgėlių sirių užpuolimo Ruklos pabėgėlių priėmimo centre vis dar dirba policija, trečiadienio vakarą pranešė įvykio vietoje dirbanti BNS korespondentė.

Įvažiavimas į centrą vis dar užtvertas nuo pašalinių, žiniasklaidos atstovai taip pat neįleidžiami į teritoriją, o pačiame Ruklos pabėgėlių priėmimo centro pastate dega šviesos.

D.Žukausko teigimu, pabėgėles, įtariama, užsipuolė du vyrai.

„Ieškosime“, – pasakė pareigūnas, paklaustas, ar įtariamųjų bus ieškoma visą naktį.

Šiuo metu ten budi keliolika policijos ir Viešojo saugumo tarnybos ekipažų.

Tuo metu policija žada pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dviem Ruklos gyventojams, įtariama, miestelyje užsipuolus dvi pabėgėles – sirę ir irakietę.

„Pradėsime tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, chuliganizmo“, – BNS trečiadienio vakarą sakė Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas.

Papildyta 21.36 val.: Paneigė informaciją apie muštynes

Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas pranešė, kad Rukloje dėl vietinių lietuvių užpultų pabėgėlių sirių masinių muštynių nebuvo.

„Jokių muštynių nebuvo. Čia buvo tik pirminė informacija“, – BNS trečiadienio vakarą sakė D.Žukauskas.

Jokių muštynių nebuvo. Čia buvo tik pirminė informacija, – sakė D.Žukauskas.

Pasak jo, trečiadienį du vietos gyventojai užsipuolė iš parduotuvės ėjusias dvi sires. Šioms pabėgus į pabėgėlių priėmimo centrą ir pasiskundus, jų draugai pabėgėliai išsiruošė eiti į miestelį pabėgėlių ginti.

„Mes atvykome ir buvo užkardytas jiems kelias išeiti iš pabėgėlių centro. Paaiškinome, kad Lietuvoje galioja įstatymai ir kaltieji bus nustatyti tyrimo metu“, – kalbėjo D.Žukauskas.

Jis teigė, kad sires užsipuolę vietiniai šiuo metu ieškomi policijos pareigūnų.

Anksčiau skelbta, kad reaguojant į situaciją, atsiųsti policijos ekipažai iš Kauno. Į įvykio vietą atvyko ir Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas. Policijos pareigūnai užtvėrę kelią – nepraleido automobilių, visi buvo tikrinami.

Gautas pranešimas apie masines muštynes

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato išplatintame pranešime anksčiau buvo teigiama, kad 19.19 val. buvo gautas pranešimas, jog Jonavos r., Rukloje, Karaliaus Mindaugo g., ties pastatu nr. 20, vyksta muštynės, dalyvauja apie 30 pabėgėlių.

„Nedelsiant į įvykio vietą išsiųstos gausios pareigūnų pajėgos. Atvykus buvo rasta apie 20 asmenų. Pareigūnams pakalbėjus su asmenimis, šie nusiramino. Kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais dirba ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai“, – teigta pranešime.

Pirminiais duomenimis sužeistų nėra, medikų pagalbos niekam neprireikė. Šiuo metu apklausinėjamos galimai nukentėjusios moterys, ieškomi asmenys, sukėlę konfliktą. Sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Pirminiais duomenimis, konfliktas esą įsiplieskė dėl sirės įžeidimo.

„Pirminė informacija, kad 19.19 min. gautas pranešimas policijoje, kad vyksta muštynės šalia Ruklos pabėgėlių priėmimo centro, kuriose dalyvauja apie 30 arabiškos kilmės vyrų. Kita informacija, kol kas dar nepatvirtinta, kad buvo neva įžeista arabiškos kilmės moteris, neva ji buvo įžeista vietinių Lietuvos gyventojų“, – anksčiau BNS sakė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Ministro žiniomis, rimtai sužalotų asmenų nėra, muštynės jau baigėsi. T.Žilinskas patvirtino, kad kol kas niekas nėra sulaikytas.

Kol kas nėra aišku, ar susimušė Ruklos pabėgėlių priėmimo centre gyvenantys pabėgėliai tarpusavyje, ar konfliktas įsiplieskė tarp pabėgėlių ir vietinių gyventojų.

Keli vietiniai chuliganai iš mūsų miestelio užkabino sires, einančias iš parduotuvės, – sakė R.Mikulėnas.

Pabėgėlių priėmimo centro direktorius Robertas Mikulėnas sakė, kad vietos gyventojai užsipuolė Rukloje gyvenančias sires einančias iš parduotuvės

„Keli vietiniai chuliganai iš mūsų miestelio užkabino sires, einančias iš parduotuvės. Daugiau nieko negaliu pasakyti, vyksta tyrimas, atvažiavusi policija, apklausia moterį, kurią nuskriaudė“, – BNS anksčiau trečiadienį sakė R.Mikulėnas.

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių. Daugiausia jų – žmonių iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius