Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 05

Rukloje po dešimties metų pertraukos vyks kartotinės pratybos aktyviojo rezervo kariams

Rugpjūčio 8 d. apie šimtas aktyviojo rezervo karių, atlikusių privalomąją pradinę karo tarnybą Lietuvos kariuomenės Motorizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ 2005–2008 m., susirinks į kartotines pratybas Rukloje. Dviejų savaičių trukmės pratybų tikslas – atnaujinti aktyviojo rezervo karių individualius ir veikimo karinio vieneto sudėtyje įgūdžius. Tokios kartotinės pratybos asmenims, anksčiau atlikusiems privalomąją pradinę karo tarnybą ir įrašytiems į rezervą, nebuvo organizuojamos beveik dešimtmetį.
Pratybos
Pratybos / Alfredo Pliadžio nuotr.

Individualius kario įgūdžius pratybų dalyviai atnaujins teorinių paskaitų ir praktinių pratybų metu pirmąją pratybų savaitę Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje. Kolektyvines skyriaus lygmens užduotis aktyviojo rezervo kariai prisimins ir vykdys antrąją pratybų savaitę taip pat Rukloje įsikūrusiame Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajame pėstininkų batalione.

Asmenims, pašauktiems į pratybas, už pratybų laikotarpį bus mokamas turimą karinį laipsnį atitinkamas tarnybinis atlyginimas arba asmens gaunamas vidutinis darbo užmokestis, jei jis didesnis nei atlyginimas pagal turimą karinį laipsnį. Šios išlaidos bus dengiamos iš Krašto apsaugos ministerijos biudžeto. Be to, atvykę į kartotines pratybas atsargos karo prievolininkai bus aprūpinti gyvenamąja vieta, maistu, apranga ir ekipuote; jiems bus suteikiamos ir visos kariui priklausančios socialinės garantijos. Pratybose dalyvaus tik tie pašaukti aktyviojo rezervo kariai, kurių sveikatos būklę prieš pratybas karo medikai įvertino kaip tinkamą.

Kitąmet tokioms pratyboms numatyta pakviesti apie 400 asmenų. Atsargos karo prievolininkų karinės pratybos organizuojamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir mobilizacinio rezervo rengimo ir Karo prievolės įstatymo nuostatomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius