-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 21

Rukloje vyksta didžiausios Sausumos pajėgų žvalgybos padalinių pratybos

Trečiadienį Motorizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ (Rukla, Jonavos r.) prasidėjo didžiausios Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų žvalgybos padalinių lauko taktinės pratybos „Rudens griaustinis 10“, kurias rengia Sausumos pajėgų štabas ir MPB „Geležinis Vilkas“.
Rukloje vyksta didžiausios Sausumos pajėgų žvalgybos padalinių pratybos.
Rukloje vyksta didžiausios Sausumos pajėgų žvalgybos padalinių pratybos. / S.Povilionio nuotr.
Temos: 2 Žvalgyba Rukla

Pratybose dalyvauja apie 200 karių iš Sausumos pajėgų štabo, MPB „Geležinis Vilkas“, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko Žvalgybos mokyklos, taip pat Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ specialistai.

Penkias dienas truksiančių pratybų metu Sausumos pajėgų žvalgybos pajėgumai – štabų žvalgybos specialistai ir žvalgybos padaliniai – bus rengiami vykdyti žvalgybos paramos užduotis gynybinėse operacijose. Kariai atliks vietovės žvalgybą, įrenginės stebėjimo postus, rinks informaciją, planuos operacijas naudodami karines sprendimo priėmimo proceso procedūras, rengs pasalas, naikins svarbius priešo taikinius ir vykdys kovinį šaudymą.

Pratybų tikslas yra Sausumos pajėgų būrio lygmens vienetų ir MPB „Geležinis Vilkas“ žvalgybos kuopos įvertinimas.

„Kiekvienas vadas žino, kad jo akys ir ausys yra žvalgai, todėl „Rudens griaustinis 10“ pratybos, kurios rengiamos kiekvienų metų pabaigoje yra labai svarbios Sausumos pajėgų vadovybei, nes tik pratybų metu galima nustatyti žvalgybos specialistų ir padalinių stipriąsias puses, išsiaiškinti, kur ir ką dar reikia tobulinti ir ką reikėtų pakeisti žvalgybos padalinių kovinio rengimo vykdyme“, – sakė pratybų vadovas majoras Bronius Žėkas.

MPB „Geležinis Vilkas“ žvalgybos skyriaus viršininko mjr. Sauliaus Petravičiaus teigimu, prieš savaitę Nemenčinėje vykusiose tarptautinėse operacijų planavimo pratybose „Stiprus liūtas“ brigada planavo operacijas atsižvelgdama į patobulintą batalionų struktūrą, todėl dabar kai kurie pakeitimai bus praktiškai pritaikomi lauko pratybose.

„Pratybose dalyvaus papildomas snaiperių padalinys, kurį sustiprins ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ specialistai. Snaiperiai yra vienas iš naujų pakeitimų, kuriuos bandoma įdiegti brigadoje“, – teigė mjr. S. Petravičius.

Šiose pratybose žvalgybos padaliniai vykdys taktines ir kovines užduotis, bendradarbiaus su Civilių ir karių bendradarbiavimo (CKB) specialistais, dalyvausiančiais taip pat Rukloje vykstančiose Sausumos pajėgų Civilių ir karių bendradarbiavimo pratybose „Pasitikėjimas 10”.

Sausumos pajėgų pratybos „Rudens griaustinis“ organizuojamos antrąjį kartą. 2009 m. surengtose pirmose pratybose dalyvavo apie 150 karių iš žvalgybos padalinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius