-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 01

„Runway Run 2017“: neplanuotas nuotykis arba kaip vienai dienai tapti sakalu?

Balandžio 1 dieną Lietuvos Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose vyko tradicinis unikalus bėgimas kilimo-tūpimo taku „Runway Run 2017“. Tūkstančiai bėgimo entuziastų iš visos šalies ir užsienio valstybių bėgo trijų kilometrų distanciją. Nebėgti buvo galima tik žurnalistams, tačiau ko tik nenutinka balandžio 1-ąją.
„Runway run“ – vienintelis ir unikalus bėgimas aerodromu
„Runway run“ – vienintelis ir unikalus bėgimas aerodromu / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 2 NATO Bėgimas

Bėgimas „Runway run“ visada turi savo misiją – paminėti stojimo į NATO metines. Šiuo bėgimu paminėtos jau tryliktosios metinės.

Šiemet organizatoriai ragino visus atvykti ir tapti sakalais. Kiekvienam dalyviui pažadėta skarelė, kurią užsirišus ant veido, tampi panašus į piktą sakalą.

Norisi – juk sakalas tai ne koks gaidys. Tačiau kaip skarelę gauti, jei žurnalistus visur paveža autobusas?

Likimas sudėlioja viską į vietas. Bežioplinėjant tarp starto laukiančių bėgikų, netikėtai pasigirsta „bum“.

Startas! kolegos skubiai įamžina išbėgančius ir sulenda į autobusą – rieda finišo link. Žioplinėjančių niekas nelaukia. Tenka bėgti savomis kojomis.

Et, nėra to blogo, kad neišeitų į gerą. Gal skarelę gausiu? Ir atrodysiu taip pat šauniai kaip Lietuvos kariuomenės KOP Aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkė kapitonė Ieva Gulbinienė.

Arno Glazausko nuotr./Ieva Gulbinienė
Arno Glazausko nuotr./Ieva Gulbinienė

Ej, bet aš visai nepasiruošęs! Nei apšilęs, nei apsirėdęs, nei prieš tai sportavęs! Ant nugaros kuprinė su kompiuteriu ir foto technika. Rankose – fotoaparatas. Gerai, kad galva neišsijungia ir toliau dirba reportažo režimu.

Bėgti yra žymiai įdomiau nei laukti atbėgančių, nors ir nepratęs, nors ir kerta per blauzdas, nors ir nepasirengęs.

Jei nuoširdžiai – taip dar įdomiau. Tik, žinoma, derėjo nuolat palaikyti sportinę formą, kad liežuvis ar širdis pakeliui neiškristų.

Galiausiai supranti, kad bėgti yra žymiai įdomiau nei laukti atbėgančių, nors ir nepratęs, nors ir kerta per blauzdas, nors ir nepasirengęs. Juk niekas neverčia lenktyniauti.

Visi šypsosi. Visi laimingi. Nepanašu, kad kažkas lenktyniautų. Tiesiog smagi šventė, kuomet virš galvų tau naikintuvas moja sparnais.

Kariškiai ritmingai kažką skanduoja. Vyriškis neša užrašą su vaikų darželio pavadinimu – čia kad prie finišo apie 50 mažylių nepasimestų. Visoje žmonių jūroje galima suskaičiuoti gerą tuziną skirtingų vėliavų.

VIDEO: „Runway Run 2017“ – unikalus bėgimas kilimo-tūpimo taku

Finiše grūstis – visi netelpa pro vartus. Artimieji sveikina parbėgusius. Virš galvų dar kelis kartus praskrenda naikintuvai ir vienas po kito nusileidžia. Bėgimas baigtas – metas linksmybėms.

Greičiausiai atbėgo tikri šio sporto profesionalai. Tarp moterų greičiausia – Auksė Linkutė, o tarp vyrų – Justinas Beržanskis. Apdovanotos ir gausiausiai dalyvavusios komandos.

Tiesą pasakius, laimėjo visi, kurie bėgo ir mėgavosi naikintuvų palyda. Pakilimo taku kartu bėgo Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų kariai, NATO šalių ambasadų darbuotojai, Estijos ir Latvijos Karinių oro pajėgų atstovai.

Taip pat bėgo Baltijos šalių oro erdvę saugantys Nyderlandų Karalystės Karinių oro pajėgų kariai, Lietuvoje dislokuoti sąjungininkų kariai, visi KAS sistemos kariai ir civiliai tarnautojai, tikri bėgikai ir mėgėjai.

Finiše visus pasitiko kariška arbata, užkandžiai, bei Lietuvos Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo koncertas. Visi tradiciškai apžiūrėjo Baltijos šalių oro erdvę saugančius naikintuvus ir Sausumos pajėgų, bei sąjungininkų ginkluotės parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius