Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 07

Rusai nori nuo karščių Maskvoje slėptis Lietuvoje (nuotraukos)

Lietuvoje poilsiaujantys rusai norėtų dar pasilikti mūsų šalies kurortuose, nes jie nenori grįžti į gimtinę, kur šiuo metu nepakenčiamos oro sąlygos. Tačiau pratęsti atostogų ir leisti lietuvių verslininkams užsidirbti neleidžia griežtos migracijos taisyklės, skelbia dienraštis „Vilniaus diena.“
Rytinis smogas Maskvoje
Rytinis smogas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusai Maskva Rusija

15min.lt jau skelbė, kad daug maskviečių dėl nepakeliamų oro sąlygų veržiasi išvažiuoti į užsienį.  Kaip rašoma „Vilniaus dienoje“, maskviečius vilioja ir Baltijos pajūris, tačiau jis rusams nėra taip lengvai pasiekiamas.

Lietuvos turizmo informacijos centro Maskvoje direktorė Birutė Nenartavičiūtė sakė nesuprantanti, kodėl neišduodamos skubios vizos rusams jau kitą dieną. Skubi viza, už kurią mokamas dvigubas tarifas, daroma per tris darbo dienas, o jeigu pasitaiko savaitgalis procesas gali užtrukti ir penkias dienas. Lietuvos ambasados Maskvoje antroji sekretorė tikino, kad padėti stengiamasi kiekvienam, tačiau ambasados galimybės nėra beribės.

Griežtas Lietuvos taisykles keikia ir Baltijos pajūryje šiuo metu atostogaujantys rusai. B.Nenartavičiūtė teigė, kad daug rusų dėl orų sąlygų Maskvoje nori ilgiau pasilikti Lietuvoje, tačiau migracijos tarnybos atsisako pratęsti vizas. Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja Egidija Smilingienė irgi sakė, kad daug maskviečių nori likti Palangoje, tačiau vizų pratęsimo problema daugeliui jų užkerta tam kelią.

E.Smilingienė teigė, kad pratęsti vizas pavyko tik vienam kitam. Kai kurie rusai, nenorintys grįžti į Maskvą, išvyko į Kaliningrado kurortą Svetlogorską.

Migracijos departamento darbuotojai teigia, kad pasibaigusios Šengeno vizos pratęsimas įmanomas tik esant tam tikroms ypatingoms sąlygoms. Gaisrai kai kuriuose Rusijos regionuose ir juose paskelbta nepaprastoji padėtis nėra laikomi „force majeure.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius