-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 24

Rusija sveikina Lietuvą su postu Jungtinėse Tautose ir žada paramą

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pasveikino Lietuvą su naryste Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, ir sakė tikįs, kad bendras darbas prisidės prie konstruktyvių santykių plėtojimo.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio reikalų ministerija BNS ketvirtadienį patvirtino gavusi S.Lavrovo laišką, sveikinantį Lietuvą tapus Saugumo Tarybos nenuolatine nare 2014–2015 metais.

„Laiške išreiškiama viltis, kad bendras darbas šiame svarbiame Jungtinių Tautų forume prisidės prie konstruktyvių dviejų valstybių santykių plėtojimo“, – BNS sakė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pasak jos, laiške S.Lavrovas kviečia glaudžiai bendradarbiauti Taryboje bei reiškia Rusijos pasirengimą remti mūsų valstybės pastangas Saugumo Taryboje.

Rusijos ministras taip pat pakvietė atvykti departamentų vadovus konsultacijų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos klausimais į Maskvą, teigė R.Jakilaitienė.

Lietuva praeitą savaitę išrinkta į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą, kuriai pagal tarptautinę teisę tenka pagrindinė atsakomybė už tarptautinės taikos ir saugumo palaikymą pasaulyje.

Lietuva per balsavimą Generalinėje Asamblėjoje surinko 187 balsus. Iš viso Jungtinėms Tautoms priklauso 193 valstybės.

Lietuva bus viena iš 10 nenuolatinių narių 2014 ir 2015 metais. Saugumo Taryboje Jungtinės Valstijos, Kinija, Rusija, Prancūzija ir Didžioji Britanija yra nuolatinės narės, jos turi veto teisę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius