Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 08 09

Rusijos dienraštis pastebi, kad A.Lukašenka oficialiai Lietuvoje diktatoriumi nebevadinamas

Rusijos dienraštis pastebėjo, kad Baltarusijos siekis rasti alternatyvų energijos šaltinių tiekimui iš Rusijos suartino oficialųjį Minską ir Vilnių, nors dar neseniai šalies kaimynės prezidentas Aleksandras Lukašenka Lietuvoje buvo vadinamas paskutiniuoju Europos diktatoriumi.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka dalyvavo forume Belarus EXPO 2009.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kai kalbama apie naftą ir dujas, moraliniai vertinimai kažkodėl iškart dingsta. Tokia metamorfozė įvyko A.Lukašenkos atžvilgiu, kurio diktatoriumi Lietuvoje niekas nebevadina“, – pirmadienį rašoma dienraščio „Komsomolskaja pravda“ interneto puslapyje.

Publikacijoje minima premjero Andriaus Kubiliaus, kai kurių ministrų bei parlamentarų išvyka dviračiais į Baltarusiją. Straipsnyje pabrėžiama, kad Lietuvos ir Baltarusijos noras plėtoti dvišalius santykius atsirado ne tuščioje vietoje.

„Dauguma Lietuvos politologų mano, kad A.Lukašenka, flirtuodamas su Lietuva, nori pademonstruoti Maskvai savo nepriklausomybę ir parodyti, jog Minskas gali apsieiti ir be Rusijos energijos tiekėjų. Bet iš tiesų Minsko galimybės tai pasiekti yra labai ribotos“, – teigia dienraštis.

„Žinoma, A.Lukašenka iš principo gali gauti naftos ir dujų per Lietuvą, kuri turi priėjimą prie jūros ir naftos terminalą Klaipėdoje. O suskystintųjų dujų terminalą dabartinė Lietuvos valdančioji koalicija ketina pastatyti žaibiškai. Tačiau kiek atsieis toks malonumas?“ – klausia „Komsomolskaja pravda“.

Pasak dienraščio, būtent apie tai ir buvo kalbama pastarosios A.Kubiliaus viešnagės Baltarusijoje metu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius