Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

Rusijos politikas: draudimą Lietuvoje naudoti sovietinę simboliką yra „provokacija“

Rusijos parlamento pirmininko pavaduotojas Aleksandras Babakovas ketvirtadienį „provokacija“ pavadino draudimą Lietuvoje naudoti sovietinę simboliką minint Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines.

„Tai negali būti vertinama kitaip nei provokacija ir bandymas sukliudyti švęsti pergalės dieną“, – žurnalistams sakė A.Babakovas, kurį cituoja „Interfax“ agentūra.

Politikas „politiniu infantilizmu“ pavadino sovietų ir nacių simbolių sulyginimą.

„Žaidimas faktais yra ne tik absurdas, bet ir šventvagystė. Šie Lietuvos valdžios žingsniai rodo, kad Vilnius nelinkęs sutapanti savęs su bendra Europos šeima, kurios atstovai dalyvaus bendrame šventiniame parade Raudonojoje aikštėje šią dieną“, – sakė A.Babakovas.

2008 metų liepą įsigaliojęs įstatymas numato, kad nacistinė ir sovietinė simbolika negali būti naudojama ir platinama per susirinkimus ar kitus masinius renginius. Naudoti šią simboliką galima tik muziejuose, taip pat švietimo, mokslo, meno, antikvarinės prekybos tikslais. Už šio įstatymo nepaisymą numatyta administracinė atsakomybė.

Policijos atstovas šią savaitę BNS sakė, kad „jei per eitynes bus pažeidžiami Lietuvoje galiojantys teisės aktai, pažeidėjai bus patraukti atsakomybėn“.

Vilniaus miesto savivaldybė praėjusią savaitę leido Lietuvos rusų sąjungai gegužės 9–ąją sostinės centre surengti eiseną, minint 65–ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines. Be to, leidimas duotas tradicinį minėjimą surengti ir Antakalnio kapinėse Vilniuje.

Paprastai gegužės 9–ąją į Antakalnio kapines renkasi buvę karo dalyviai. Jie pasipuošia sovietine karo uniforma, pasidabina gautais apdovanojimais su sovietų simbolika.

Lietuvoje Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimas vertinamas prieštaringai, nes didelė dalis visuomenės jį sieja su Sovietų Sąjungos okupacija, kuri tęsėsi iki Nepriklausomybės atkūrimo 1990–aisiais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius