-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 06

Rusų dramos teatras nereaguos į Lietuvos rusų sąjungos reikalavimą neįsileisti gėjų renginio

Lietuvos rusų sąjunga pirmadienį pareikalavo Lietuvos rusų dramos teatro vadovybės neleisti teatro pastate vykti seksualinių mažumų konferencijai „Pride balsai“. Teatro atstovai planų keisti neketina, o parlamentaro Sergejaus Dmitrijevo partija rengiasi protestui.
Eitynių „Už lygybę“ akimirka
Eitynių „Už lygybę“ akimirka / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Lietuvos rusų sąjunga pirmadienį pranešė Lietuvos rusų dramos teatro vadovams įteikusi prašymą neįsileisti homoseksualų konferencijos, kuri planuojama kitą savaitę.

Kartu su šiuo prašymu partijos atstovai įteikė beveik 5 tūkst. parašų. Toks pat prašymas išsiųstas Nacionalinės LGBT teisių organizacijos vadovams.

Pabrėžiama, kad teatras, kuris yra rusų kultūros ir tradicijų židinys, negali tapti gėjų konferencijos organizacijos vieta.

„Pabrėžiama, kad teatras, kuris yra rusų kultūros ir tradicijų židinys, negali tapti gėjų konferencijos organizacijos vieta, nes jų propaguojamos idėjos kardinaliai prieštarauja daugumos Lietuvos rusų pasaulėžiūrai, moralės principams ir vertybėms“, – teigiama partijos pranešime.

S.Dmitrijevas savo ruožtu teigia, kad jeigu į šį prašymą nebus atsižvelgta, Vilniuje bus organizuota protesto akcija „Lietuvos rusų dramos teatrui apginti“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos rusų dramos teatras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos rusų dramos teatras

„Rinkdami parašus prieš gėjų konferencijos organizavimą Rusų dramos teatre sulaukėme netikėto žmonių palaikymo, homoseksualų planais pasipiktino ne tik rusai, bet ir nemaža dalis lietuvių, kurie taip pat parėmė mūsų peticiją. Žmonės įgaliojo Lietuvos rusų sąjungą atstovauti ir ginti jų teises Lietuvos valdžios struktūrose bei suteikė teisę rengti protesto akcijas, jeigu prašymas nebus įvykdytas. Mes esame tvirtai įsitikinę, kad teatras – ne vietą homoseksualumo propagandai ir esame pasiruošę jį ginti“, – pranešime cituojamas S.Dmitrijevas.

Teatras renginio neatšauks

Lietuvos rusų dramos teatro vadovo pavaduotojas Deimantas Šatikas 15min sakė, kad teatras svarstys kreipimąsi.

„Bet mūsų pozicija nesikeis. Tiek ir komentarų“, – sakė jis.

Konferencija „Pride balsai“ planuojama birželio 16 dieną. Ji – viena iš „Baltic Pride“ festivalio renginių.

Konferencijoje žmogaus teisių aktyvistai pasidalins savo asmeninėmis patirtimis, istorijomis ir išgyvenimais kovojant už lygias LGBT asmenų teises.

Jame asmeninėmis istorijomis dalinsis buvusi Islandijos ministrė pirmininkė Jóhanna Sigurðardóttir ir jos žmona žurnalistė, dramaturgė bei rašytoja Jónína Leósdóttir, Europos Parlamento Pirmininko pavaduotoja Ulrike Lunacek, Matthew Shepardo tėvai Judy Shepard ir Dennisas Shepardas bei LGBT aktyvistas iš Ugandos Wamala Dennisas Mawejje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius