Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Rusų sąjunga skundžia M.Adomėną etikos sargams

Lietuvos rusų sąjungos atstovai Vilniaus miesto taryboje kreipėsi į Seimo etikos sargus dėl Seimo nario Manto Adomėno kišimosi į savivaldos reikalus. Anot sąjungos atstovės Larisos Dmitrijevos, tarybos frakcijos jaučia Seimo nario spaudimą dėl naujos valdančiosios daugumos formavimo.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

L.Dmitrijeva teigė, kad kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją juos privertė Seimo nario nenoras leisti savivaldybės tarybos frakcijoms pačioms susitarti, kokią valdančiąją daugumą jos mato ir kas turėtų vadovauti miestui. Nepriklausomai frakcijai priklausantys du Rusų sąjungos nariai teigia dar neapsisprendę, ar dalyvaus formuojant naująją valdančiąją daugumą.

„Vienas iš mūsų reikalavimų yra iš derybų pasitraukti M.Adomėnui. Norime, kad būtų leista pačioms tarybos frakcijoms susitarti tarpusavyje, tada ir mes svarstysime galimybę dėtis prie naujos valdančiosios daugumos“, – prieš kelias dienas sakė L.Dmitrijeva.

Palygino su Chrusčiovu

Tačiau, anot L.Dmitrijevas, M.Adomėnas ją tikino iš derybų nesitrauksiąs, nes yra įpareigotas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos derybose dalyvauti. „Juk jis yra Seimo narys, davė priesaiką, turėtų žinoti savo elgesio ribas, o ši situacija man primena sovietmečio lyderio Chrusčiovo mojavimą batu Jungtinėse Tautose“, – sakė L.Dmitrijeva ir prisiminė, kad ir anksčiau M.Adomėnas bandė daryti spaudimą tarybos nariams. Tuomet jis su keletu tėvų bandė „mokyti“ tarybos narius, kaip reikėtų vykdyti mokyklų tinklų pertvarką Vilniaus mieste.

„Ponas Navickas nukentėjo, nes mokė savivaldybės kontrolierių daryti valdančiajai daugumai palankius sprendimus. O čia įtaką bandoma daryti visai tarybai, 51 nariui. Keisti standartai, vieniems taikomi vienoki, kitiems – kitokie“, – piktinosi tarybos narė. Anot L.Dmitrijevos, kyla klausimas, kodėl Seimo narys taip kišasi į šį projektą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė nenagrinėti savivaldybės tarybos narių kreipimosi dėl M.Adomėno veiksmų, mat neįžvelgė jokių požymių, jog jie pažeidžia Seimo Statutą ar Konstituciją.

Renka parašus

Vilniaus meras Vilius Navickas pareiškė pasitrauksiąs iš posto, kai tik valdantieji susitars dėl kito kandidato. Tačiau susitarti kol kas nesiseka, nes valdantiesiems trūksta balsų, kad naujasis meras būtų patvirtintas. Valdantieji šiuo metu skelbia turintys jau 28 kandidatą į merus Raimundą Alekną palaikančių tarybos narių paramą, tačiau kada naujasis meras bus renkamas, kol kas neskelbiama.

Trečiadienio posėdžio metu pradėti rinkti palaikančių R.Alekną parašai. Prieš posėdį pats kandidatas teigė, kad kol kas pasirašė tik TS-LKD frakcijos nariai. Jų šiuo metu yra 9, nes dabartinis meras V.Navickas pareiškė iš frakcijos pasitrauksiąs. Kitų valdantiesiems priklausančių frakcijų nariai taip pat teigė pasirašantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius