Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 24

Rygoje politikai priėmė pareiškimą dėl Rusijos primestos sutarties Gruzijos Abchazijos regionui

Rygoje Baltijos Asamblėjos Prezidiumas priėmė bendrą pareiškimą dėl Rusijos parengtos ir primestos vadinamosios „Aljanso ir integracijos sutarties“ su Gruzijos Abchazijos regionu.
Baltijos asamblejos prezidiumo susitikimas Rygoje
Baltijos asamblejos prezidiumo susitikimas Rygoje / M. L. Jurkane nuotr.

Baltijos Asamblėjos, Šiaures Tarybos, Beniliukso parlamento, Gruzijos, Ukrainos, Azerbaidziano ir Moldovos (GUAM) Parlamentines Asamblėjos ir Višegrado šalių atstovų pirmadienį susitikime Rygoje pasirašė priimė bendrą pareiškimą „Dėl Rusijos Federacijos pasiūlymo dėl vadinamosios „Aljanso ir integracijos sutarties“ projekto“.

Susitikime dalyvauja Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkė Giedrė Purvaneckiene ir jos pavaduotojas Rytas Kupčinskas. 

Pareiškime rašoma, kad Baltijos Asamblėja reiškia susirūpinimą dėl Rusijos parengtos ir primestos vadinamosios „Aljanso ir integracijos sutarties“ su Gruzijos Abchazijos regionu. Asamblėja pabrėžia, kad visapusiškai remia Gruzijos suverenitetą ir teritorijos vientisumą tarptautiniu mastu pripažintoje šalies teritorijoje.

Baltijos Asamblėja savo pareiškimu ragina Rusijos Federaciją nutraukti provokacijas prieš Gruziją, atšaukti vadinamosios „sutarties“ projektą ir vykdyti įsipareigojimus, pasirašytus pagal 2008 m. rugpjūčio 12 d. paliaubų susitarimą ir tolesnes 2008 m. rugsėjo 8 d. įgyvendinimo priemones.

Sutartimis buvo įsipareigota konstruktyviai dalyvauti tarptautinėse Ženevos diskusijose ir leisti Europos Sąjungos stebėsenos misijai Gruzijoje (EUMM) laisvai patekti į Gruzijos Abchazijos ir Chinvalio (Pietų Osetijos) regionus. Be to, reikalaujama leisti į šiuos regionus netrukdomai patekti humanitarinėms organizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius