Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

Rytis Juozapavičius: „Patikima žiniasklaida ta, kuri taiso klaidas“

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pirmininkas Linas Slušnys sako, kad etiškiausia žiniasklaidos priemonė Lietuvoje yra radijas, nes dėl jame paskelbtos informacijos į komisiją kreipiamasi rečiausiai. Tuo tarpu žurnalistas Rytis Juozapavičius priduria, kad patikima žiniasklaida ne ta, kuri neklysta, bet ta, kuri pasitaiso.
R.Juozapavičius sako neįsivaizduojantis profesionalios žiniasklaidos, kuri nepalaiko gilaus pokalbio apie visos žiniasklaidos kokybę.
R.Juozapavičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Daugiau kaip dešimt metų esu Etikos komisijoje, keleri metai esu tos komisijos pirmininkas. Dėl radijo laidų per visą šitą istoriją yra nusiskųsta gal du kartus. Todėl, kad radijas klauso, išklauso. Ką pašnekovas nuomonių ringe išsitaria, tai tik bus padarytas apibendrinimas, ir baigta“, – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė L. Slušnys.

„Kai mes kalbame apie spausdintą žodį, būtinai turime pamatyti kokį nors šlykštų žodį, šlykštų junginį, kuris neturi nieko bendro su tekstu. Tas sensacijų vaikymasis net nėra susijęs su etika. Tai – kultūros stoka, kaip mes bandome pramušti žmonių srautą savo portale ar kažkokioje žiniasklaidos priemonėje“, – tęsė jis.

Klaidų taisymas – patikimumo ženklas

Savo ruožtu žurnalistas Rytis Juozapavičius sako patikimas žiniasklaidos priemones atsirenkantis pagal klaidas.

„Pirmas požymis, kaip atskirti kokybišką žiniasklaidos priemonę nuo nevertos dėmesio, – ar taiso klaidas, ar ne. Jeigu žiniasklaidos priemonė netaiso klaidų – ignoruokit, neskaitykit, negaiškit laiko su ja. Tai mano nuoširdus patarimas“, – laidoje kalbėjo R. Juozapavičius.

Kai jis vadovavo „Transparency International“ Lietuvos skyriui, jie atliko Lietuvos žiniasklaidos skaidrumo studiją – buvo lyginama, kaip klaidas taiso lietuviški ir švediški dienraščiai.

„Švediškas laikraštis per mūsų tirtą laikotarpį taisė 23 kartus klaidas, o iš keturių mūsų tirtų lietuviškų dienraščių, taisė tik vienas, ir tik pavedimu“, – kalbėjo R. Juozapavičius.

Anot jo, žiniasklaidai kartais suklysti yra normalu, tačiau tos klaidos turi būti pripažįstamos ir pataisomos.

„Neįmanoma pasakoti apie pasaulį be klaidų. Vadinasi, klaidų taisymas yra būtinas dalykas ir yra pirmas požymis, kad žmogus, kuris informuoja, rimtai žiūri į savo darbą“, – reziumavo žurnalistas.
    
Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia:
http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/05/07/dienos-klausimas/32586

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius