-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 17

R.Žilinskas ketina kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą

Seimo narys Rokas Žilinskas ketina kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą (LAT) dėl kovo pabaigoje Vilniaus apygardos teismo (VAT) priimtos nutarties, kuria parlamentaras išteisintas baudžiamojoje byloje, tačiau pradėta administracinė byla.
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos
Rokas Žilinskas iš karto po to incidento, kuris iki šiol narpliojamas teismuose / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Tuomet VAT paskelbė, kad dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijai ir pareigūnų įžeidimo Seimo nariui baudžiamąją bylą kelti nėra pagrindo.

Tačiau pirmadienį Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme, turėjusiame atversti administracinę bylą, paaiškėjo, kad R.Žilinskas šiuo nuosprendžiu nėra patenkintas – esą „galima prisikabinti prie faktinių aplinkybių“.

„Mes svarstome galimybę skųsti VAT nuosprendį kasacine tvarka LAT, taip pat yra galimybė, kad sprendimą apskųs ir prokuratūra. Terminas dar nėra suėjęs. O jei skundai būtų pateikti, tai iš esmės pakeistų šitos bylos eigą“, – sakė žurnalistams parlamentaras.

„Nauji mano advokatai dabar studijuoja bylą ir mato, kad prisikabinti vis dėlto yra prie ko, tai kodėl gi neišnaudojus tokios galimybės, kad visiškai įrodyčiau savo nekaltumą“, – kalbėjo R.Žilinskas.

Apylinkės teismo teisėjo Antano Virbalo argumentai dėl galimo skundimo LAT neįtikino. Jis atmetė R.Žilinsko gynėjo advokato padėjėjo Dainiaus Barono skundą kaip nepagrįstą, tačiau posėdį vis dėlto iki birželio 16-osios atidėjo.

Teismo posėdžio metu paaiškėjo, kad su D.Baronu sutartis buvo sudaryta tą pačią dieną, kai vyko teismo posėdis, todėl teisininkas esą negalėjo tinkamai susipažinti su byla.

Apskųsti kasacine tvarka nuosprendį galima per tris mėnesius nuo jo paskelbimo, taigi R.Žilinskas dar turi apie pusantro mėnesio pasinaudoti šia teise.

Prieš daugiau kaip dvejus metus į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą R.Žilinską ir jo draugą Marką Gurskį policijos pareigūnai pristatė gavę skundą, kad jie atsisako mokėti už kelionę taksi automobiliu ir agresyviai elgiasi. Iš komisariato R.Žilinskas ir M.Gurskis buvo nuvežti į Šnipiškių policijos nuovadą.

Policininkai teisme yra tvirtinę, kad R.Žilinskas ir M.Gurskis tiek sodinami į automobilį, tiek vežami į policiją, tiek pristatyti į policijos komisariatą įžeidinėjo pareigūnus, nepakluso jų nurodymams, priešinosi.

M.Gurskio atžvilgiu taip pat yra pradėta nagrinėti administracinė byla. Jis taip pat VAT buvo nubaustas 40 minimalių gyvenimo lygių dydžio, t. y. 5200 litų, bauda už pareigūnų įžeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius