Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 19

S.Skvernelis: paviešinus sutartį, G.Kildišienės automobilio skandalas jau būtų pamirštas

„Valstiečių“ vadovybės skandalas dėl Seimo narės Gretos Kildišienės automobilio jau būtų pamirštas, jeigu politikai laiku būtų paviešinę išperkamosios nuomos sutartis, mano šios partijos deleguotas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jeigu tai būtų buvę padaryta iš pat pradžių, manau, kad istoriją mes jau būtume pamiršę. Bet dabar, kaip ji toliau rutuliosis, sunku pasakyti. Aišku, labai svarbus yra Mokesčių inspekcijos atsakymas – tai, matyt, irgi duotų aiškumo dėl mokestinių dalykų. Ir tos sutarties paviešinimas visuomenei – reikėjo tą daryti anksčiau, bet ir dabar dar nėra vėlu padaryti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Trečiadienio vakarą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė sakė, kad yra mačiusi dokumentus, kurie įrodo, kad G.Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė kas mėnesį už dukters naudai naudotą automobilį „Range Rover“ „Agrokoncernui“ pervesdavo po 1 tūkst. eurų.

S.Skvernelis sako taip pat šiuos dokumentus matęs, tačiau pabrėžia, kad dokumentų tikrumu įtikinti reikia ne politikus, o visuomenę.

„Nereikia manęs įtikinėti – aš irgi tuos dokumentus mačiau. Bet reikia juos pateikti visuomenei, kad pamatytų ir patys padarytų išvadas“, – sakė premjeras.

Jo teigimu, ši istorija daro žalą valstybei, o argumentų, kodėl dokumentai negalėtų būti paviešinti, jis sako nematantis – tai galima padaryti tokia forma, kuri nepažeistų minimų asmenų privatumo.

„Pačiam žmogui, kuris priima tokį sprendimą, reikia suvokti, kad yra viešas asmuo – galioja šiek tiek kitokie reikalavimai negu privačiam asmeniui“, – pridūrė S.Skvernelis.

Savaitgalį R.Karbauskis patvirtino, kad G.Kildišienė naudojasi jo valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtino, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius