Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 01 /15:51

S.Skvernelis trečdalio Vyriausybės darbuotojų prašymo įvertinti M.Dargužaitės darbą dar nematė

Daugiau nei trečdalis Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų prašo premjero Sauliaus Skvernelio spręsti, ar jos vadovė Milda Dargužaitė gali toliau užimti šias pareigas, pranešė portalas delfi.lt. S.Skvernelis sako dar nesusipažinęs su Vyriausybės darbuotojų raštu, todėl kol kas nekomentuoja galimybių jai toliau eiti pareigas.
Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė
Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pati Vyriausybės kanclerė teigia kol kas nemačiusi peticijos ir apie galimybes tęsti darbą su ministru pirmininku nekalbėjusi.

Anot delfi.lt., po peticija pasirašė apie 70 iš 200 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų. Ji ministrui pirmininkui pateikta šią savaitę paskelbus apie kanceliarijos pertvarką.

Darbuotojai rašo, kad kanclere paskyrus M.Dargužaitę jie nuolat patiria stresą ir neigiamus emocinius išgyvenimus. Pavyzdžiui, peticijoje rašoma, kad M.Dargužaitė duoda neaiškius pavedimus ir nenurodo laukiamų rezultatų, nuolat keičia nuomonę dėl sutartų dalykų, kai kurie darbuotojai priversti dirbti iki vėlaus vakaro ar net nakties bei savaitgaliais, bet jų pastangos lieka neįvertintos, užduotys turi būti perdaromos nepateikus jokio racionalaus paaiškinimo, kodėl taip daroma.

Vyriausybės kanceliarijos profsąjungos pirmininkė Audronė Zdanevičienė BNS teigė, jog organizacija pritaria šiai peticijai, tačiau parašus rinko ne jos atstovai.

„Neįmanoma dirbti: tiesiog nesuprantame, ko nori, kaip nori, nuolat keičia nuomonę, nesupranti, ką reikia perdaryti, kokie jos motyvai. Vienu žodžiu, labai sunku darbuotojams“, – sakė A.Zdanevičienė, dirbanti kanceliarijos Administracinio departamento Dokumentų valdymo ir informacinių sistemų skyriaus patarėja.

Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų profesinė sąjunga įsikūrė vasario pabaigoje. Jos vadovė teigė, jog tai paskatino reorganizacijos planai.

„Viskas tvarkoje, kiekvienas atėjęs premjeras kažkiek keičia, mes prie to pripratę, bet kanclerė netgi nesugebėjo pristatyti, atsisakė pristatyti, o jinai gi mūsų vadovė. Bendromis frazėmis pristatė premjeras“, – sakė A.Zdanevičienė.

„Bus reorganizacija didžiulė, o priimami žmonės naujai, gal jų ir reikia, bet kažkodėl į darbo sutartininkus priimamam be konkursų“, – pridūrė ji.

„Senieji darbuotojai jaučiamės atstumti, tarsi nereikalingi, tarsi būtume biurokratai su minuso ženklu, bet yra labai gerų darbuotojų“, – kalbėjo Vyriausybės kanceliarijos darbuotoja.

M.Dargužaitė BNS sakė kol kas nemačiusi darbuotojų peticijos ir nekalbėjusi su ministru pirmininku apie galimybę toliau dirbti Vyriausybės kanclere.

„Jeigu daroma kanceliarijos reforma, ar darbuotojai gali būti dėl to patenkinti?“, – teigė ji.

Premjeras su raštu dar nesusipažinęs

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako dar nesusipažinęs su Vyriausybės darbuotojų raštu, kritikuojančiu kanclerės Mildos Dargužaitės darbą, todėl kol kas nekomentuoja galimybių jai toliau eiti pareigas.

„Aš dar nemačiau pačio (...) rašto, ar peticijos ar skundo“, – žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo trečiadienį sakė S.Skvernelis.

„Faktas, kad nebus priimti jokie sprendimai, kol nebus išklausyta viena ir kita pusė“, – pridūrė jis.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad Vyriausybės kanceliarija turi veikti sklandžiai, o nesutarimai tarp darbuotojų ir vadovybės neturi kenkti bendram darbui.

S.Skvernelis sakė, kad jam nekyla jokių klausimų dėl kanceliarijos darbo kokybės, bet esant diskomfortui ir psichologinei įtampai jis linkęs pasikalbėti su darbuotojais ir M.Dargužaite.

Numatė naikinti penktadalį etatų

Vyriausybės spaudos tarnyba pirmadienį pranešė, kad kanceliarijoje numatyta naikinti penktadalį etatų. Planuojama, kad šių metų liepos 18 dieną pareigybių kanceliarijoje liks 170 iš esamų 210. Šiuo metu Vyriausybės kanceliarijoje dirba 200 žmonių, rašė delfi.lt.

Anot spaudos tarnybos, šiuo metu kanceliarijos veikla nėra efektyvi – funkcijos dažnu atveju persidengia, dubliuojasi, orientuojamasi į procesą, bet ne į rezultatą, dėl to neužtikrinama tinkama paslaugų kokybė, nėra pokyčių valdymo sistemos, trūksta novatoriškumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius