Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

S.Stoma: vaikų teisių kontrolieriumi galėtų tapti ir psichologo išsilavinimą turintis asmuo

Seimo narys Saulius Stoma užregistravo Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymo pataisą, kuria siūloma praplėsti asmenų, galinčių užimti kontrolieriaus pareigas, ratą.
E.Žiobienė tvirtina, kad ir išsilavinę žmonės skyrybų metu labiau galvoja ne apie tai, kaip jie atrodo vaiko akyse, o apie asmenines nuoskaudas.
Edita Žiobienė / BFL/Karolio Kavolėlio nuotr.

„Šiuo metu įstatymas numato, jog Vaiko teisių apsaugos kontrolieriumi gali tapti tik teisinį išsilavinimą turintis asmuo. Tačiau akivaizdu, jog šios pareigos neapsiriboja vien teisinių klausimų sprendimu“ – pastebi Seimo narys.

Atsižvelgdamas į tai S. Stoma siūlo numatyti, jog kontrolieriaus pareigas galėtų užimti ir psichologinį ar sociologinį išsilavinimą turintis asmuo. „Šios pareigos, kurios tiesiogiai susijusios su vaikų gerove, reikalauja ne tik teisinių žinių, tačiau ir psichologinio, sociologinio išsilavinimo. Esant didesniam pasirinkimui, būtų sudarytos sąlygos kontrolieriumi apskirti asmenį, galintį maksimaliai užtikrinti vaiko interesų apsaugą“ – sako S. Stoma.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus kėdė atsilaisvins, jei Seimas patenkins praėjusį mėnesį dabartinės kontrolierės Editos Žiobienės prašymą atleisti ją iš pareigų. Pareigūnė nori palikti postą dėl to, kad esą neapsikentė valdžios ir minios diktato. Apie savo sprendimą ji pranešė netrukus po susitikimo su Seimo pirmininke, kuri E.Žiobienę pasikvietė reaguodama į Drąsiaus kedžio rėmėjų skundus.

Vaikų teisų kontrolierių skiria Seimas 5 metų kadencija.

Šiuo metu įstatymai reikalauja, kad kandidatas turėtų ne tik teisinį išsilavinimą, bet ir  ne mažesni kaip 10 metų teisinio ar teisinio pedagoginio darbo stažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius