Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 05

S.Paulikui – švelnesnė bausmė (atnaujinta 15.34 val.)

Dėl trijų vaikų žūties avarijoje kaltu pripažintas Saulius Paulikas iš teismo penktadienį sulaukė malonės – jam skirta švelnesnė bausmė nei anksčiau.
S.Paulikas
S.Paulikas / Egidijaus Jankausko/15min.lt archyvo nuotr.

S.Paulikas balandį buvo apskundęs paskelbtą nuosprendį, kuriuo pripažintas kaltu dėl mažamečių žūties avarijoje Aleksandrijos kaime (Skuodo r.) ir nuteistas kalėti 10 metų. Apeliaciniu skundu buvo ginčijama paskirta bausmė ir trijų žuvusių vaikų tėvams priteista neturtinė žala.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme S.Paulikas išgirdo palankesnį verdiktą. Teismas vietoj 10 metų nelaisvės jam paskyrė devynerius. Anot teismo, nepagrįstai sunkinančia aplinkybe buvo pripažintas nusikaltimo padarymas prieš mažamečius vaikus. Ši aplinkybė būtų itin svarbi, jei nusikaltimas būtų tyčinis.

Pagal ankstesnį sprendimą šeimoms buvo priteista po milijoną litų neturtinės žalos. Dabar teismas nusprendė, kad šeimoms reikia sumokėti tik po 300 tūkst. litų.

Anot teismo, prieš tai priteista suma neatitinka protingumo ir teisingumo kriterijų. S.Paulikas neturi nekilnojamojo turto, negauna pajamų, tad neturi realių galimybių atlyginti žalą šešiems ieškovams, tai yra šešiems trijų mažamečių tėvams. Be to, anot teismo, prieš tai priteisti trys mln. litų neturtinės žalos neatitinka šalies ekonominės situacijos, žmonių pragyvenimo lygio. 

Lengvesnė bausmė paskirta ir jo bičiuliui, taip pat buvusiam pareigūnui Mantvydui Kringeliui, kuris kartu su S.Pauliku pabėgo iš nelaimės vietos.

Lengvesnė bausmė paskirta ir jo bičiuliui, taip pat buvusiam pareigūnui Mantvydui Kringeliui, kuris kartu su S.Pauliku pabėgo iš nelaimės vietos.

Klaipėdos apylinkės teismas jam buvo paskyręs pusantrų metų realios bausmės, Klaipėdos apygardos teismas jam buvo nuolankesnis – tokios pat trukmės laisvės atėmimas jam atidėtas trejiems metams. Tad, jei per šį laiką M.Kringelis neprasikals, realios laisvės atėmimo bausmės išvengs.

„Dėl pinigų nieko nesakau, tegul, bet bausmės tikrai galėjo nemažinti. Pasitarsime, ar skųsti šį sprendimą“, – braukdama ašaras kalbėjo mažojo Aurimo Petkaus netekusi mama.

Sūnaus netekęs Adomas Kubilius teigė taip pat tikėjęsis, kad nuosprendis nebus pakeistas.

Prokuroras Darius Karcinskas nuosprendžiu liko patenkintas.

„Nuomonės nesutapo tik dėl vienintelio – dėl realios bausmės vykdymo Mantvydui Kringeliui. Šį klausimą apsvarstysime ir susipažinę su nuosprendžio motyvais, spręsime, kaip elgtis toliau“, –sakė prokuroras.

S.Pauliko advokatas Mindaugas Kepenis teige, kad byla išnagrinėta ne iki galo, nes dar apeliacinės bylos pradžioje buvo atmesti prašymai atlikti autotechninę ekspertizę bei apklausti papildomus liudytojus. Advokatą pradžiugino tik sumažinta neturtinė žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius