Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 24

Šalčiai Kaune: neatlaikė vamzdynai ir paukščiai (nuotraukos)

Kauną, kaip ir visą Lietuvą užgriuvę rekordiniai šalčiai, įkaitino bendrovės „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos telefonus – dešimtys žmonių skundžiasi užšalusiu vandentiekiu, trūkusiais vamzdžiais. Darbo stygiaus nejautė ir ugniagesiai, kuriems teko pabūti ir paukščių gelbėtojais.
Šąlantis Nemuno upės vanduo kelia rūpesčius žiemoti likusiems paukščiams
Šąlantis Nemuno upės vanduo kelia rūpesčius žiemoti likusiems paukščiams / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos viršininko Rimo Stunžėno, atšalus orams daugiausia problemų kilo nuosavų namų gyventojams, kurie nepasirūpino, jog vandens įvadai neužšaltų.

„Tokių pranešimų daugiausia, tačiau nemažai pranešimų ir apie trūkusius vamzdynus. Per parą turėjome 6-7 tokius įvykius“, – sakė pašnekovas. Pasak jo, šį savaitgalį dirbo daugiau nei įprasta brigadų, tačiau net ir jų neužteko visoms mieste kilusioms problemoms išspręsti: „Šiuo metu labai sudėtinga iškasti žemę, surasti trūkusį vamzdį. Ne visada padeda ir speciali technika. Buvo net taip, kad tekdavo kasti visą parą, kol galiausiai rasdavome trūkusį vamzdį. Be to, iš požemio neretai į gatvių važiuojamąją dalį ištrūkęs vanduo akimirksniu virsta ledu. Todėl kai kada pirmiausia reikia pabarstyti druska kelią – kad jis būtų pravažiuojamas“.

R.Stunžėno teigimu, sekmadienį Kaune dėl užšalusių įvadų be vandens buvo likę maždaug 50-ies privačių namų gyventojų. Panašiam skaičiui namų vanduo buvo atjungtas dėl trūkusių vamzdžių.

„Daugiausia tokių namų Aleksote: ir Veiverių plente, ir Žiedų gatvėje beveik 20 namų neturi vandens. Ašigalio gatvėje vanduo atjungtas keletui daugiabučių“, – sakė R.Stunžėnas.

Skaudžių nelaimių nebuvo

„Pas mus visiškai ramu“, – linksmu balsu 15min.lt sakė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties medikai. Jie juokavo, jog stingdantis šaltis – tik į naudą: „Žmonės sėdi namuose, todėl ir nelaimių nėra“.

Kiek darbingesnės dienos buvo ugniagesiams. Sekmadienį jiems teko padėti Gyvūnų globėjų asociacijos nariams gelbėti Nemune prišalusias gulbes. Taip pat gesinti gaisrą, kuriame nukentėjo vyras. Nelaimė kilo sekmadienį po pietų Dubingių gatvėje. Užsidegusiame individualiame name atvykę gelbėtojai rado vyrą, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, gyveno degusiame name. Nelaimės metu jis apdegė veidą. Greitosios pagalbos medikai jį išvežė į Kauno medicinos universiteto klinikas. Ugniagesių teigimu, atšalus kyla daugiau gaisrų. Jų priežastys įvairios, tačiau nemaža dalis namų užsiliepsnoja dėl netvarkingų elektros instaliacijų, nevalytų kaminų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius