Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12

Šalčininkų rajone – šiurkštūs Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimai

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nustatė, kad kelių priežiūros ir remonto darbus bei sniego valymo paslaugas pirkusi Šalčininkų rajono savivaldybė nustatė tiekėjų galimybes ribojančius reikalavimus ir, tokiu būdu, iš viešojo konkurso eliminavo du tiekėjus. Dėl galimų korupcijos apraiškų Šalčininkų rajone VPT kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.
Sniego valymas
Sniego valymas

Du savivaldybės vykdytus vietinių kelių priežiūros ir remonto darbų bei sniego valymo paslaugų pirkimus patikrinusi VPT nustatė, kad perkančioji organizacija grubiai pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą (VPĮ).

Pirkimą Nr. 1 savivaldybė nutraukė po to, kai buvo gauti keturių tiekėjų pasiūlymai. Savivaldybė savo sprendimą motyvavo tuo, kad tikslinant pirkimo sąlygas buvo įvelta techninė klaida, dėl kurios laimėjęs konkursą dalyvis negalėtų tinkamai vykdyti sutarties. 

Skelbiant Pirkimą Nr. 2 perkančioji organizacija ne tik „ištaisė“ techninę klaidą, bet ir dirbtinai pakeitė pirkimo sąlygas taip, kad kvalifikacijos negalėtų atitikti Pirkimui Nr. 1 mažiausią kainą pasiūlęs tiekėjas. Atlikus šiuos pakeitimus, pateikti pasiūlymus galėjo tik dvi iš keturių pirmame konkurse pasiūlymus teikusių bendrovių.

Perkančioji organizacija taip pat aiškiai neįvardijo, kiek pirkimui skiriama lėšų – visuose dokumentuose nurodytos skirtingos vertės.

VPT konstatuoja, kad vykdydama šiuos du pirkimus, perkančioji organizacija pažeidė VPĮ įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus bei kitas VPĮ nuostatas. Atsižvelgus į nustatytus įstatymo pažeidimus perkančioji organizacija sudarytas sutartį su UAB „Šalmesta“ ir UAB „Jaraks“ turėtų nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius