Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21 /09:23

Šalies lyderiai reiškia užuojautą: L.Donskis buvo Lietuvos šviesulys

Lietuva neteko iškilaus humanitaro, aktyviai gynusio laisvės ir žmogaus orumo idėjas, trečiadienio rytą netikėtai mirus filosofui Leonidui Donskiui sako šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.
VDU Tarybos pirmininkas V.Adamkus
VDU Tarybos pirmininkas V.Adamkus / J.Petronio nuotr.

„Lietuva neteko iškilaus humanitaro, savo akademinėje ir visuomeninėje veikloje aktyviai gynusio laisvės ir žmogaus orumo idėjas. Profesorius L.Donskis buvo tvirtas europinių vertybių ir vakarietiško mąstymo pavyzdys ne tik jaunajai kartai, bet ir visiems Lietuvos žmonėms“, – rašoma Prezidentūros paskelbtoje šalies vadovės užuojautoje.

Taip pat savo užuojautoje D.Grybauskaitė pabrėžė, kad būdamas Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkės pavaduotojas ir aktyvus šios bendruomenės narys L.Donskis svariai prisidėjo išsaugojant šalies žydų kultūrą ir jos paveldą, skleidžiant tolerancijos, lygybės ir pagarbos žmogui idėjas.

V.Adamkus: L.Donskis buvo Lietuvos šviesulys

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad trečiadienį netikėtai miręs filosofas L.Donskis buvo šviesulys Lietuvos moksle ir visuomeniniame gyvenime, nuoširdžiai rūpinęsis valstybės raida.

„Tai yra milžiniška netektis Lietuvos valstybei. Asmeniškai išgyvenu dėl nuoširdaus artimo bičiulio netekties“, – BNS sakė prezidentas.

„Manau, kad L.Donskis buvo Lietuvos gyvenime šviesulys, ne tik moksle, bet ir valstybės, visuomeniniame gyvenime. Jis rūpinosi dėl Lietuvos ateities, savo išmintimi ir patarimais stengėsi įnešti giedrumo, sąžiningumo į mūsų gyvenimą. Tikiuosi, kad jis paliko pavyzdį ateinančioms kartoms, kaip reikia gyventi, siekti aukštesnių tikslų ir tikėti ateities Lietuva“, – kalbėjo V.Adamkus.

Premjeras: netektis visai valstybės šviesuomenei

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius savo užuojautoje sako, kad L.Donskio išėjimas – didelė netektis visai valstybės šviesuomenei.

„Skaudžiai ir netikėtai netekome filosofo, eseisto, žymaus mąstytojo L.Donskio. Šis žmogus skvarbiu intelektualo žvilgsniu akylai stebėjo mūsų gyvenimą ir savo įžvalgomis stengėsi jį padaryti tauresnį. L.Donskio išėjimas – didelė netektis visai mūsų valstybės šviesuomenei, visiems, kuriems svarbios pamatinės vertybės“, – sakoma Vyriausybės paskelbtoje A.Butkevičiaus užuojautoje.

Leonido Donskio urna bus pašarvota VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas).

Atsisveikinimas su profesoriumi vyks penktadienį, rugsėjo 23 d.,11:00 - 21:00 valandomis; taip pat šeštadienį, rugsėjo 24 d., 9:00 - 13:00 valandomis.

Urna išnešama 13 valandą. Laidojimo ceremonija vyks Petrašiūnų kapinėse, Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius