-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 18

Šalies valdžia sveikina Nepriklausomybės dieną švenčiančią Latviją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindami Latviją Nepriklausomybės dienos proga, pabrėžė bendradarbiavimo reikšmę.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Grybauskaitės sveikinimo laiške Latvijos prezidentui Andriui Bėrziniui sakoma, kad bendros istorinės atminties puoselėjimu, gera kaimynyste ir abipuse pagarba grįsti dvišaliai Lietuvos ir Latvijos santykiai padeda siekti šalis vienijančių tikslų įgyvendinimo ekonomikos, energetikos ir saugumo srityse.

„Tvirtai tikiu, kad mūsų šalių bendradarbiavimas tiek Baltijos jūros regione, tiek ir Europos Sąjungoje bei Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje svariai prisidės prie mūsų valstybių stiprinimo ir bendro mūsų regionui tenkančių iššūkių sprendimo“, – teigia Lietuvos vadovė.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, sveikindamas Latvijos gyventojus ir šalies premjerę Laimduotą Straujumą, išsakė viltis, kad bendradarbiavimas padės kaimynystei klestėti.

„Esu įsitikinęs, kad Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas ir toliau plėtosis pačia geriausia linkme, o tarpusavio parama ir supratimas užtikrins saugią ir klestinčią kaimynystę“, – sakoma Lietuvos Vyriausybės vadovo sveikinime.

L.Graužinienė savo ruožtu sveikinime Latvijos parlamento pirmininkei Inarai Mūrniecei ir jos vadovaujamai Saeimai linkėjo sėkmės ir produktyvaus darbo, o Latvijos tautai – gerovės.

„Latvijos valstybingumo įteisinimas 1918 m. lapkričio 18 d. buvo pamatas moderniai Latvijos valstybei kurti“, – pabrėžia L.Graužinienė.

Ji taip pat išreiškė viltį greitu laiku susitikti su lapkričio pradžioje naujai išrinkta Saeimos pirmininke I.Mūrniece ir plačiau aptarti tolesnį parlamentų ir abiejų šalių bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius