Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 01

Šaltiniai: prezidentui Gitanui Nausėdai neįtiko du kandidatai į ministrus

Pas prezidentą Gitaną Nausėdą antradienio rytą nuvykusi premjerė Ingrida Šimonytė išgirdo, kad prezidentas turi priekaištų dviem kandidatams į ministrus: Susisiekimo ministerijai vadovauti siūlomam Laisvės partijos atstovui Kasparui Adomaičiui ir į sveikatos ministrus siūlomam nepartiniam Arūnui Dulkiui, teigia 15min šaltiniai. Tiek valdantieji, tiek ir prezidento atstovai šia tema kalbėti nenori.
Prezidentas susitinko su kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu
Prezidentas susitinko su kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

15min šaltinių žiniomis, minėti du kandidatai į ministrus prezidentui G.Nausėdai esą netinka, tačiau valdančiųjų partijų atstovai ir prezidentūra kol kas tokios informacijos nei patvirtina, nei paneigia.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė šiuo klausimu buvo kategoriška: „Nekomentuosime.“

Ne itin kalbūs šiuo klausimu buvo ir kai kurie valdančiosios koalicijos atstovai, kurių 15min prašė šią informaciją patvirtinti bent neoficialiai. Gali būti, jog valdančioji koalicija tikisi įtikinti prezidentą nuomonę pakeisti.

Ne itin daugiau, nei ryte po I.Šimonytės bei G.Nausėdos susitikimo, 15min antradienio vakarą pasakė ir prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis: „Galiu tik pakartoti ką minėjau šiandien ryte – prezidentas savo abejones apie keletą pateiktų kandidatų šiandien išsakė premjerei, o šią savaitę tęsiami susitikimai su likusiais kandidatais į ministrus, taip pat ir dialogas su premjere dėl Vyriausybės kabineto formavimo“, – teigė jis.

VIDEO: I.Šimonytė susitiko su prezidentu G.Nausėda: komentarai

A.Bubnelis antradienį po valstybės vadovų susitikimo pareiškė, jog G.Nausėda I.Šimonytei išsakė abejones dėl kelių kandidatūrų į ministrų postus ir buvo sutarta, „kad šioms kandidatūroms bus ieškomi kiti asmenys, kurie galėtų užimti ministro pareigas“.

Tačiau prieš žurnalistus stojusi I.Šimonytė jį patikslino – esą nebuvo sutarta, kad bus ieškomi kiti kandidatai vietoje neįtikusių.

„Galėčiau patvirtinti beveik viską, ką sakė gerbiamas Antanas, galbūt vienas netikslumas tiktai įsivėlė, kad nebuvo šiandien kažkokių susitarimų dėl kitų kandidatų ieškojimo. Tiesiog buvo išsakytos prezidento pastabos tiek dėl tų kandidatų, kurie jau buvo susitikimuose su prezidentu, tiek kai kurios pastabos apie tuos, kurie nebuvo“, – po sakė I.Šimonytė.

Prezidentas dar nebaigė susitikimų su visais kandidatais į ministrus.

Po susitikimo su K.Adomaičiu prezidento atstovas spaudai teigė, kad G.Nausėdai kilo klausimų dėl kandidato komandos. Po susitikimo su kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus A.Dulkiu A.Bubnelis atsisakė išsakyti prezidento įspūdį, tik pareiškė, kad ministerijai reikia vadovo, kuris turėtų stiprius krizės valdymo ir pokyčių įgyvendinimo įgūdžius.

Prezidento patarėjas Jaroslavas Neverovičius praėjusią savaitę LRT radijui pripažino, kad prezidentas abejonių turi dėl dviejų kandidatų –K.Adomaičio ir į energetikos ministrus siūlomo konservatoriaus Dainiaus Kreivio.

„Yra tam tikros rizikos. Konkrečiai su ponu Adomaičiu buvo sutarta, kad svarbu, kaip atrodys jo komanda, nes šiuo atveju trūksta nacionalinio lygio patirties, vadovavimo patirties“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė J.Neverovičius.

Kalbėdamas apie D.Kreivį, J.Neverovičius pabrėžė, kad kandidatas privalo išsklaidyti visas abejones dėl galimų interesų konfliktų, kurie prieš beveik dešimtmetį jam kainavo ūkio ministro postą.

„Tos istorijos, visų pirma, uždega raudoną lemputę. Pats kandidatas, matyt, ateis pasiruošęs atsakyti, kaip valdys tas rizikas“, – sakė J.Neverovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius