Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05

Šaltis smogė Vilniaus taborui: šalčiausias dienas taboro gyventojai pasitiko be vandens ir elektros

Žiemai parodžius dantis, per didžiausius šalčius Vilniaus taboro gyventojai verčiasi be vandens ir elektros.
Vilniaus Kirtimų taboras
Kirtimų taboras / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

15min žiniomis, šiomis dienomis nė vienas taboro gyventojas neturi vandens, o elektra tiekiama tik kai kurioms šeimoms, kurių namuose yra elektros apskaitos sistema.

Kaip 15min teigė UAB „Vilniaus vandenys“ Komunikacijos skyriaus projektų vadovė Ramunė Albrektienė, vanduo už skolas buvo atjungtas pagal galiojančius teisės aktus.

„Buvo pasirašytas susitarimas, kuriame suteikta galimybė skolą išmokėti dalimis, tačiau susitarimas buvo nevykdomas. Buvo pasiūlyta vandenį atvežti autocisternomis – pasiūlymu nepasinaudota“, – situaciją komentavo R.Albrektienė. 

Prieš Naujuosius metus kalbinta Romų visuomenės centro direktorė Svetlana Novopolskaja teigė esanti įsitikinusi – taboro romams negalima taikyti kolektyvinės atsakomybės. Vandenį atjungė visiems, ir, anot moters, nesvarbu, kad dalis namų už jį mokėjo.  

„Kaip gyventi tiems, kurie mokėjo už vandenį? Važiavome aiškintis. Mums pasakė, kad „Vilniaus vandenys“ vandenį jiems gali atvežti prie namo. Pasakiau vienai romei, kad taip gali būti, o ji manęs klausia, kur laikyti tą vandenį? Reikia pirkti specialias talpas. Gerai, kai tokia žiema, kai šilčiau, o jei užšals? Romai ir atsisako tokios paslaugos“, – tuomet kalbėjo Svetlana.

Vėliau centras pasiūlė sprendimą – tiems, kurie mokėjo, turėti raktą nuo vandens kolonėlės. „Pabandėm, bet sulaužo spyną tie, kurie nemokėjo. Mes neturime tiek pinigų, kad ištisai taisytume“, – nevykusį sprendimą prisiminė Svetlana.

Elektrą turi 22 klientai 

Kita bėda – elektros nebuvimas. Svetlanos akys labai sunkiai „pereina“ iš šviesos prie tamsos ir atvirkščiai.

„Labai ilgai nieko nematau. Aš išeinu, nematau nieko, kai išeinu. Stulpai stovi, bet elektros nėra. Nes sako, kad vagia. Tai padarykit, kad nevogtų. Bet nejaugi negalima apsisaugoti šiais laikais? Jie susisuko išvis kabelį ir neduoda elektros. Čia gi tiek vaikų gyvena. Ryte gi visiška absoliuti tamsa“, – sakė prieš Naujuosius metus kalbinta Svetlana.

Tuo metu „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas spaudai Martynas Burba teigė, kad elektros tiekimas užtikrinamas tiems klientams, kurie yra pasirašę sutartis su ESO.

„Šiuo metu taboro teritorijoje ESO užtikrina elektros tiekimą 22 klientams, iš jų – 16 gyvena Aukštutiniame tabore, 6 – Žemutiniame tabore. Šiems klientams kiekvieną mėnesį nurašome elektros apskaitų rodmenis, už elektros energiją klientai atsiskaito tinkamai“, – sakė M.Burba.

Norinčius įsivesti elektros energiją ir sudaryti pirkimo-pardavimo sutartį su ESO, ESO atstovas spaudai Martynas Burba kvietė išbandyti paslaugų centro „Gilė“ savitarnos portalą www.manogile.lt.

„Gilėje“ galite pateikti paraišką dėl elektros įvedimo, sudaryti sutartį, konsultuotis iškilus klausimams. Taip pat elektros įvedimo klausimais raginame kreiptis mūsų trumpuoju numeriu 1802 arba apsilankyti „Gilės“ paslaugų centre, esančiame Viršuliškių skg. 34, kur specialistai suteiks visą reikiamą informaciją apie ESO paslaugas“, – teigė M.Burba. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius