Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 20

SAM kancleris: kaltieji dėl e.sveikatos projekto nesėkmių ministerijoje nebedirba

Atsakydamas į Valstybės kontrolės (VK) trečiadienį pažertus priekaištus dėl to, kad nuo 2006-ųjų kuriama elektroninė sveikatos informacinė sistema iki šiol neveikia planuota apimtimi, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kancleris Rimantas Remeika teigia, kad reikia ieškoti kaltų. „Sutinku, kad kaltų reikia ieškoti SAM, bet nei vieno kalto nebėra. Galimai kalti, kurie galėjo padaryti tam tikras klaidas, nebedirba ministerijoje“, – trečiadienį sušauktoje spaudos konferencijoje kalbėjo kancleris.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

VK trečiadienį paskelbė, kad iš e.sveikatai skirtų 34 mln. Lt. daugiau kaip 15 mln. Lt. panaudota nerezultatyviai.

R.Remeika tikino, kad auditorių minimi 15 mln. Lt buvo panaudoti įdiegiant elektroninę sveikatos informacinę sistemą keliose didelėse šalies gydymo įstaigose. Tačiau šis projektas, anot jo, laikomas neužbaigtu, nes ligoninėse sukurtos informacinės sistemos nebuvo sujungtos į vieną.

„Tai už 3 mln. Lt. turėjo padaryti viena įmonė. Pinigai nesumokėti, o tesminis bylinėjimasis su bendrove vyksta jau treti metai. Taigi, tas konstatavimas kad neefektyviai... Na, iš tikrųjų neefektyviai“, – samprotavo R.Remeika.

SAM kancleris įsitikinęs, kad e.sveikatos projekto nesėkmes lėmė tai, kad iš pat pradžių projektas buvo vykdomas dar nesant sutvarkytai teisinei bazei. Prie to, jo nuomone, prisidėjo ir projekto vykdytojų patirties stoka.

Jis aiškino prieš trejus metus, dar būdamas Seimo narys, bandęs atkreipti dėmesį, kad elektroninės sistemos, kuri apjungtų visas gydymo įstaigas, kūrimas buvo vykdomas nepriėmus reikiamų įstatymų. „Dabar mes jau sureglamentavome, ir tapo aišku, kaip viskas turi būti daroma. Ir viskas bus daroma“, – sakė jis.

Anot R.Remeikos, norint užbaigti projektą, reikia dar 18 mln. litų. Anot jo, jeigu neiškils teisinių nesusipratimų, projektas gali būti baigtas po pusantrų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius