Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 24

SAM žada taisyti klaidą dėl nevaisingumo gydymo kompensavimo vyrams

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovybė pripažįsta, kad dėl techninės klaidos praėjusią savaitę kompensacijos nevaisingumui gydyti numatytos tik moterims – klaidą žadama taisyti šią savaitę.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Opozicinių Seimo liberalų atstovė Viktorija Čmilytė-Nielsen atkreipė dėmesį, kad sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu balandžio 19-ąją patvirtinta nevaisingumo gydymo kompensavimo tvarka yra diskriminacinė.

„Noriu tikėti, kad sveikatos apsaugos ministras puikiai žino statistiką, kuri rodo, jog yra bemaž vienodai atvejų, kai nevaisingumas kyla tiek dėl moterų, tiek dėl vyrų sveikatos problemų. Todėl dabartinį akibrokštą reikia kuo greičiau pašalinti, ištaisant ministro įsakymą ir vienodai kompensuojant gydymą tiek moterų, tiek vyrų nevaisingumo atvejais“, – teigė parlamentarė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė BNS pripažino, kad po Pagalbinio apvaisinimo įstatymo įsigaliojimo tvirtinant naują gydymo kompensavimo tvarką įsivėlė techninė klaida.

„Gydome porų nevaisingumą, tai ten, matyt, trūktų vieno skaičiuko. Tai yra nauja, natūralu, kad mes papildysime, nes kompensuojami vaistai turi būti tiek moterims, tiek vyrams (...). Tai tikrai bus papildyta. Jokio neramumo nėra, artimiausiu metu bus papildyta, patikslinta (...). Manau, kad šią savaitę – tikrai“, – tvirtino viceministrė.

Nuo sausio įsigaliojus Pagalbinio apvaisinimo įstatymui, tokios procedūros buvo nutrauktos laukiant, kol gydymo įstaigoms bus atnaujintos licencijos. Gydymą kovo pradžioje vėl ėmė taikyti Vilniaus universiteto Santariškių klinikos, tapusios pirmąja gydymo įstaiga, gavusia reikiamą licenciją.

Akreditavimo tarnybos duomenimis, prašymus suteikti teisę teikti pagalbinio apvaisinimo paslaugas yra pateikusios dar penkios klinikos: „Kardiolita“, „Vaisingumo klinika“, „Jolsana“, „Northway“ medicinos centrai bei Baltijos Amerikos terapijos ir chirurgijos klinika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius