Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 20

Sandoris su lenkais dėl „Mažeikių naftos“ neįvyko (papildyta 13.29 val.)

Penktadienio vidurdienį turėjo būti baigtas sandoris dėl 10 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų pardavimo bendrovei „PKN Orlen“. Tačiau lenkų atstovai neatvyko į Ūkio ministeriją ir sandoris neįvyko.
„Mažeikių nafta“
„Mažeikių nafta“ / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Kovo 10 dieną koncernui buvo išsiųstas oficialus pasiūlymas dėl likusių Lietuvai priklausančių akcijų išpirkimo, o šiandien, penktadienį, 12 val. „PKN Orlen“ turėjo sumokėti 284,45 mln. JAV dolerių (apie 755 mln. litų), o Vyriausybė perduoti koncernui 9,98 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų.

Ūkio ministras Dainius Kreivys, lenkams neatvykus, žiniasklaidai teigė, kad vis dar laukiama informacijos iš „PKN Orlen“ atstovų apie jų įsipareigojimų vykdymą.

„Tai yra viskas, ką šiandien galime pasakyti“, – teigė D.Kreivys. Pasak jo, Vyriausybė dės visas pastangas, kad šalies kaimynės bendrovė vykdytų opcione numatytas sąlygas ir išpirktų „Mažeikių naftos“ akcijas.

2006 metais tarp „PKN Orlen“ ir Lietuvos Vyriausybės pasirašyta opciono sutartis numato, kad Lietuva turi teisę parduoti visas likusias „Mažeikių naftos“ akcijas, o „PKN Orlen“ turi pareigą jas išpirkti.

Tokią sutartį atšaukti gali tik Vyriausybė, jei lenkų koncernas sutiktų raštu. Pažeidus opciono sutartį šalys santykius aiškintis gali Londono tarptautiniame arbitražo teisme.

Su finansiniais sunkumais susidūręs Lenkijos koncernas paprašė Vyriausybės leisti už „Mažeikių naftos“ akcijas mokėti dalimis. Ketvirtadienį dėl to buvo sušauktas neplanuotas ministrų kabineto posėdis ir per jį nuspręsta patenkinti prašymą.

Šiuo metu koncernas valdo 90,02 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius