Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Šarmingų kūrinių paroda

Ketvirtadienį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) įsikūrusioje menų galerijoje „101“ atidaroma metalo skulptoriaus, medinės kalvystės meistro Edmundo Frejaus skulptūros ir piešinių paroda „Ad volandum natus“ („Gimę skraidyti“).
E.Frejaus darbai saviti, todėl mėgstami ir kritikų, ir gerbėjų.
E.Frejaus darbai saviti, todėl mėgstami ir kritikų, ir gerbėjų. / Kamane.lt nuotr.
Temos: 1 Paroda

Iš Tauragės kilęs, o Telšiuose mokslus baigęs kūrėjas dabar gyvena ir dirba Kaune. Jo dirbtuvėse gimsta netikėčiausios dekoratyviosios skulptūros, medaliai. Už šiuos kūrinius E.Frejus yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Tačiau ne mažiau jėgų menininkas atiduoda ir piešiniams. Vis dėlto parodyti juos jis visuomenei ryžosi tik visai neseniai.

„Ilgus dešimtmečius, kai paveikslai bėgo nuo molbertų ir nuo šviežio tinko skliautų, kai dūlėjo skulptūros kanonai, E.Frejus žvalgėsi po pasaulį, skaitė geras knygas, žiūrėjo gerą kiną ir bandė gražiai padaryti daiktus: graviravo ir lipdė medalius, fotografavo, aštriai drožė pieštukus ir juos mikliai naudojo, bet svarbiausia – liko ištikimiausiai prisirišęs prie geležies. Geležies gabalas jam visad buvo tikrovės fragmentas, žmogaus prigimties atspindys“, – apie žemaičio kūrybą sako prof. Egidijus Aleksandravičius.

Paroda VDU menų galerijoje „101“ veiks iki vasario 6 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius