Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Sąskaitos už vasario mėnesio šildymą bus trečdaliu mažesnės

Šiltesni vasario orai sąlygojo, kad Kauno gyventojai šilumos suvartojo mažiau. Lyginant su sausio mėnesiu, šilumos suvartojimas Kaune vasarį buvo maždaug 29 proc. mažesnis.
Šildymas
Šildymas
Temos: 1 Šildymas

Vidutinė oro temperatūra Kaune vasario mėnesį siekė –3,9 °C, kai tuo tarpu sausį ji buvo –10,2 °C. Sausio mėnesį nukritusi oro temperatūra Kaune lėmė net maždaug 40 proc. didesnį šilumos suvartojimą lyginant su gruodžio mėnesiu.

Daugiausia Kaune už 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymą vasario mėnesį mokės Sąjungos a. 10 senos statybos daugiabučio namo gyventojai. Jie 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymui vasarį vidutiniškai suvartojo 57,45 kWh kvadratiniam metrui ir turės mokėti 13,10 lt su PVM. Palyginimui, šaltesnį sausį jie suvartojo net 70,54 kWh kvadratiniam metrui ir už jį mokėjo po 14,68 lito su PVM netgi esant mažesnei šilumos kainai. 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymas kai kuriems šio namo gyventojams sausio mėnesį kainavo net po 880 litų. Už vasarį sumos turėtų būti gerokai mažesnės ir siekti maždaug 750 litų.

Efektyviausiai vasarį Kaune šilumą vartojo Kovo 11–osios 114 senos statybos renovuoto daugiabučio namo gyventojai. Jie 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymui suvartojo tik 8,97 kWh kvadratiniam metrui ir už jo šildymą mokės vidutiniškai tik po 2,04 lito su PVM. Sausį šio namo gyventojai vidutiniškai šildymui suvartojo po 17,52 kWh kvadratiniam metrui ir mokėjo po 3,65 lito su PVM. Vidutinė sąskaita 60 kvadratinių metrų ploto butui šildyti šiame name sausio mėnesį siekė 219 litų, o vasarį ji bus dar mažesnė.

Šilumos kaina Kauno gyventojams vasario mėnesį buvo 22,80 ct/kWh kai šilumos punktų įrenginiai priklauso jiems patiems ir 24,08 ct/kWh kai šilumos punktų įrenginiai priklauso tiekėjui. Nerenovuotų senos statybos namų gyventojai už šilumą vasarį mokės iki 5 – 6 kartų daugiau nei gyvenantieji efektyviai energiją vartojančiuose namuose.

Šildymo sezonas artėja į pabaigą ir netrukus prasidės šiltasis metų periodas. Tai – tinkamiausias laikas atnaujinti (renovuoti) senus daugiabučius namus. Juk ir vėl ateis žiema, ir vėl gausime dideles sąskaitas už šildymą, o kaip jas sumažinti – laikas galvoti jau šiandien. Pagrindinė priežastis, dėl ko suvartojame daug šilumos, yra prasta pastatų būklė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius