Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 06

Saugaus eismo dieną – dėmesys vaikų saugumui

Antradienį, balandžio 6-ąją, Kaune paminėta Saugaus eismo diena. Tądien, kaip ir visoje Lietuvoje, laikinojoje sostinėje į mokyklas ėjusius vaikus ir jų tėvelius pasitiko policijos pareigūnai bei policijos simbolis – šuo Amsis.
Šuo Amsis ir policijos pareigūnai
Saugaus eismo dienos akcijoje Kaune dalyvavo šuo Amsis ir policijos pareigūnai / Kauno Kelių policijos nuotr.
Kauno Kelių policijos nuotr./Akcijos metu vaikams ir jų tėveliams pareigūnai priminė saugaus eismo taisykles
Kauno Kelių policijos nuotr.

Visoje Lietuvoje pareigūnai tikrino, ar suaugusieji tinkamai veža vaikus automobilyje, t.y. ar naudoja specialias vaikiškas sėdynes, vairuotojai ir keleiviai važiuoja užsisegę saugos diržus.

Vaikams ir juos vežusiems suaugusiems pareigūnai dalino prevencinę medžiagą (knygutes, lankstinukus, atšvaitus-žaisliukus, ženkliukus, vaikų ūgio matavimo liniuotes), primenančią apie saugų elgesį kelyje. 

  Akcijos Kaune metu buvo patikrinta per 100 automobilių, daugelis tėvų dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų buvo įspėti.

Anot Kauno Kelių policijos valdybos specialistės Gražinos Jasiūnienės, nemažai tėvelių pradinukus vežė ant priekinės automobilio sėdynės, daugelis vaikų pareigūnams sąžiningai prisipažino, kad dažnai neprisisega saugos diržų.

„Kadangi ši akcija buvo ne baudžiamoji, o prevencinė – tėvus tik įspėjome žodžiu, primindami, kas už šiuos pažeidimus gresia ir kokios nelaimių pasekmės“, – sakė pareigūnė.

Prevencinė akcija, skirta Saugaus eismo dienai paminėti, kasmet nuo 2006-ųjų organizuojama kartu su Susisiekimo ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, kelius prižiūrinčiomis valstybės įmonėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius