Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Saugoti nusikalsti linkusius paauglius planuojama samdyti apsaugininkus

Biržų rajone, Kučgalyje, įsikūrusio „Širvėnos“ socializacijos centro darbuotojai pasijuto terorizuojami auklėtinių ir prašosi profesionalios apsaugos.

Švietimo ir mokslo ministerija jau kuria planus samdyti privačius apsaugininkus visoms tokioms įstaigoms, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pasak dienraščio, nesiliaujantys nusikalsti linkusių paauglių pabėgimai, siautėjimas, chuliganizmas ir teroras „Širvėnos“ socializacijos centro bendruomenę privertė susimąstyti apie neįprastas tramdomąsias priemones. Šios įstaigos direktorės pavaduotoja Violeta Davidonytė „Lietuvos žinioms“ tvirtino matanti vienintelę išeitį – nevaldomus auklėtinius turi prižiūrėti uniformuoti apsaugininkai.

Socializacijos centrų darbą kuruojantis Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo organizavimo skyriaus specialistas Antanas Drungilas dienraščiui patvirtino, kad šiuo metu sprendžiamas klausimas saugos tarnybas samdyti ne tik „Širvėnos“, bet ir kituose šešiuose Lietuvos socializacijos centruose. Anot jo, manoma ateityje organizuoti viešuosius pirkimus privačių apsaugos tarnybų paslaugoms pirkti.

„Vos pradėjęs veikti, mūsų centras ėmė garsėti auklėtinių pabėgimais“, – skundėsi V.Davidonytė. Ji tvirtino, kad pabėgimai liudija darbuotojų bejėgiškumą, o bejėgiais prieš auklėtinius juos paverčia įstatymai.

„Mūsų auklėtiniams leidžiama viskas, jie už nieką nėra atsakingi, o mums rankos surištos. Negalime jų net barti, galime vien prašyti. Tad ir lakstome po visą teritoriją prašinėdami, kad paaugliai teiktųsi ateiti į pamoką“, – sakė centro direktorės pavaduotoja. Jos kolegės dienraščiui prisipažino dėl paauglių agresijos jaučiančios nuolatinę įtampą ir nerimaujančios dėl savo saugumo.

Šiuo metu „Širvėnos“ socializacijos centras turi keturis sargus. Tačiau auklėtinių terorą sako patyrę ir sargai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius