Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Saugumui užtikrinti – nauji atitvarai

Tuskulėnų gatvėje jau antra savaitė keičiami gatvės skiriamojoje juostoje esantys atitvarai. Buvusi sena susidėvėjusi gelžbetoninė tvorelė keičiama nauja, metaline. Šis darbas miestui kainuos net 200 tūkst. Lt, bet tikimasi, kad atitvarai ne tik atnaujins gatvę, bet ir pagerins saugumą.
Tuskulėnų gatvėje sena betoninė tvorelė keičiama nauja, metaline.
Tuskulėnų gatvėje sena betoninė tvorelė keičiama nauja, metaline. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojo Antano Mikalausko, savivaldybė skyrė lėšų saugumo priemonėms. „Išrinkome betoninius atitvarus ir statome metalinius, truputį atnaujinsime gatvę. Stengiamės tai kuo greičiau padaryti, nes kitaip žmonės pradės bet kur vaikščioti per gatvę, o ji plati, judri, gali kilti problemų“, – sakė A.Mikalauskas.

Tvorelei – 200 tūkst.

Pasak eismo valdymo poskyrio vedėjo Tomo Kamaičio, darbai Tuskulėnų gatvėje jau įpusėjo – griovimo ir žemės darbai baigti, beliko pastatyti apie pusę naujų atitvarų. Pakeisti betoninius metaliniais atitvarais kainavo apie 200 tūkst. Lt, kadangi pakeista apie kilometras tvorelės.

Šiemet darbų sezono dar neketinama baigti. „Planuojame tvarkyti sulankstytus atitvarus Belmonto g., Sukilėlių g. ties Zarasų gatve, Geležinio Vilko g. Kol orai leidžia, stengiamės dirbti“, – sakė T.Kamaitis.

Visi didieji darbai Vilniaus gatvėse atliekami už ES lėšas. Anot savivaldybės Investicijų poskyrio vedėjos Ilonos Lankininkienės, šiuo metu įgyvendinami du transporto projektai – baigiamas remontuoti Lazdynų tiltas ir statoma vakarinio aplinkkelio I etapo atkarpa nuo Oslo g. iki L.Asanavičiūtės g. Abu šiuos projektus ketinama baigti iki šių metų pabaigos. „Kadangi šie projektai labai dideli, o savivaldybė privalo prisidėti ir savo lėšomis, kitus projektus pradėsime vėliau. Vienu metu daugiau jų vykdyti nepajėgtume, be to, lėšas iš ES privalome įsisavinti iki 2015 metų, tad darbai dar nevėluoja“, – teigė L.Lankininkienė.

Per dvejus metus iš ES fondų šiems projektams buvo skirta daugiau negu 184 mln. Lt, dar per 16 mln. Lt skirta iš valstybės biudžeto.

Kitąmet planuojama pradėti II vakarinio aplinkkelio etapą, paraiška šiam projektui bus parengta dar šiemet iki gruodžio vidurio. Taip pat kitąmet turėtų būti pradėta Geležinio Vilko gatvės atkarpos nuo M.K.Čiurlionio g. iki A.Goštauto g. renovacija. „Techninį projektą jau esame parengę, gautas ir leidimas statybai. Kitąmet žadame teikti paraišką, vykdysime viešuosius pirkimus ir ketiname pradėti darbus“, – sakė I.Lankininkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius